Επιστολή διαμαρτυρίας: Να παραμείνει ανοικτό το ορυχείο της Αχλάδας στη Φλώρινα

ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Κος ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 119, Τ.Κ. 11526 ΑΘΗΝΑ

Κύριε  Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έχουμε γίνει ως Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδος , αποδέκτης έντονων παραπόνων και μεγάλης δυσαρέσκειας , από δεκάδες συναδέλφους μας χειριστές μηχανημάτων έργου , που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους .

Μετά και την τελευταία απόφαση σας για το ορυχείο στην Αχλάδα , πλέον στην Ακριτική περιοχή της Φλώρινας , οι συνάδελφοι μας χειριστές μηχανημάτων , μαζί με τους εκατοντάδες  άλλους  εργαζόμενους που εργάζονται  στο ορυχείο , αντιμετωπίζουν την σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας και στη συνέχεια την απομάκρυνση τους  αναγκαστικά για την αναζήτηση εργασίας , ώστε να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους .

Οι όποιες διαφορές της  κυβέρνησης  σας με την μισθωτήρια εταιρεία  δεν θα πρέπει να έχουν χαρακτηριστικά που να βάζουν στην κλίνη του   Προκρούστη την εργασία των συναδέλφων μας.

Κύριε Υπουργέ, σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα παίρνονταν  πολιτικές αποφάσεις όπου  θα ανάγκαζαν τους κατοίκους όλων των παραμεθόριων περιοχών να μπορούν  να διαμείνουν και να εργαστούν σε αυτές  , ώστε να θέτουν τους εαυτούς τους , θεματοφύλακες  , και να κρατούν θερμοπύλες σε αυτές τις ιδιαίτερες απομακρυσμένες περιοχές.

Το αρμόδιο Υπουργείο σας όμως , λαμβάνει αποφάσεις  τιμωρητικές

Πετάει στο δρόμο εργαζόμενους αναγκάζοντας τους να εγκαταλείψουν τις περιοχές αυτές , αφήνοντας τες , στην τύχη τους και στην ερημοποίηση τους.

Αναζητούμε την κοινωνική σας ευαισθησία.

Επιζητούμε την πολιτική σας βούληση ώστε να μην κατακερματιστεί ο κοινωνικός ιστός αυτής της ιδιαίτερης απομακρυσμένης περιοχής της πατρίδας μας .

Σας ζητάμε να εισακούσετε τις φωνές των συναδέλφων μας εργαζομένων και να αναστείλετε την απόφαση σας για το κλείσιμο του Ορυχείου της Αχλάδας .

Δώστε  τη δυνατότητα στους συναδέλφους μας να συνεχίσουν να κατοικούν  , να εργάζονται και να διαμένουν με τις οικογένειες τους μαζί , στον ιερό τόπο τους  , εκεί στην  Φλώρινα .

Το ορυχείο της Αχλάδας πρέπει να το κρατήσετε ανοικτό .

Για την Ο.Χ.Μ.Ε.Ε.