Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για την έκφραση αλληλεγγύης σε πυρόπληκτους

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως  σημερα, με θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα και αποφασίζει ομόφωνα τα ακόλουθα:

Η χώρα μας βιώνει την περίοδο αυτή μια ανείπωτη τραγωδία με ανυπολόγιστες οικολογικές, κοινωνικές, οικονομικές συνέπειες. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, προτεραιότητα όλων είναι η ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν άμεσα πληγεί.

Ο ηρωισμός όσων παλεύουν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της καταστροφής, των πυροσβεστών, εθελοντών και πολιτών αλλά και η αυτονόητη έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης δεν μπορούν να καλύψουν τις διαχρονικές ευθύνες για την υποβάθμιση του κρατικού μηχανισμού πυροπροστασίας. Υπογραμμίζεται, αντίθετα, η αδήριτη ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την αποτροπή των δευτερογενών συνεπειών με την ταχύτατη ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών και άλλων έργων.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας δημιούργησε για το σκοπό αυτό τον τραπεζικό λογαριασμό 5011091124939 (ΙΒΑΝ GR51 0172 0110 0050 1109 1124 939) στην Τράπεζα Πειραιώς για την ενίσχυση των πυροπλήκτων. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας εκφράζει την συμπαράστασή του στους πληγέντες καταθέντοντας ο ίδιος ποσό ενίσχυσης και καλώντας τους συναδέλφους και κάθε πολίτη να συμβάλει στο μέτρο των δυνατότητων τους

 

Για το Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

     ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤ. ΚΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ                                          ΦΑΝΗ ΚΩΝ. ΡΙΖΟΥ