Έκλεισε με επιτυχία το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας. Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Φλώρινας, τον Όμιλο Νέων Φλώρινας  με την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Καθώς το φεστιβάλ της Φλώρινας είναι το μοναδικό διεθνές που γίνεται στη χώρα προσέλκυσε πολλούς φίλους του αθλήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Συνολικά συμμετείχαν 125 αθλητές/τριες όλων των κατηγοριών.

Το Φεστιβάλ διήρκησε 3 ημέρες (7-9/7/2023) και περιελάμβανε αγώνες του απλού σε ηλικιακές κατηγορίες και στο Όπεν Αντρών-Γυναικών. Στο όπεν και στην κατηγορία Κ19 δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας. Πήραν συνολικά μέρος 125 αθλητές/τριες από 6 χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, Αλβανία, Ουγγαρία. Από την Ελλάδα είχαμε συμμετοχές από Αθήνα, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Καβάλα, Δράμα, Κοζάνη, Πολύγυρο, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Πάτρα, και Κομοτηνή.

Το τριήμερο στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας έγιναν συναρπαστικοί αγώνες προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές. Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους οι:  κ. Σωτήρης Βόσδου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο κ. Βασίλειος Γιαννάκης, Δήμαρχος Φλώρινας, η κ. Σοφία Φουδούλη, Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας, , ο κ. Μιχάλης Χάτζιος, Υπεύθυνος Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας, ο κ. Χρήστος Τασιός, Πρόεδρος της Τ.Ε. Βορείου Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α, ο κ. Κων/νος Φιλιππίδης, Πρόεδρος της Ο.Ε.ΝΕ.Φλώρινας. Τους ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκαναν.

Τους αγώνες λάμπρυναν με την παρουσία τους τρεις Πρωταθλητές, διεθνείς με την Εθνική Ελλάδας Αντρών, που πρωταγωνιστούν με τις ομάδες τους στην Ελλάδα, αλλά και με διεθνή καριέρα στην Ευρώπη: Οι αθλητές του Παναθηναϊκού Κων/νος Αγγελάκης και Γιώργος Κων/νόπουλος και ο αθλητής του Ολυμπιακού Τάσος Ρηνιώτης. Και οι τρεις ήταν οι πρωταγωνιστές στην κατηγορία των αντρών του όπεν και προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους τυχερούς που παραβρέθηκαν στους αγώνες.

Τους αγώνες παρακολούθησε πλήθος κόσμου, δείχνοντας πως η Φλώρινα έχει αγκαλιάσει την επιτραπέζια αντισφαίριση και υποστηρίζει με την παρουσία του κάθε δράση των Σαρισών. Αυτό το απέδειξε και έμπρακτα μέσα από τη συμμετοχή του και στη λαχεοφόρο αγορά της ομάδας μας και μέσα από μικρές και μεγάλες χορηγίες που βοήθησαν στην ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.

Μεγάλη συμβολή στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Φεστιβάλ είχε η γραμματειακή υποστήριξη από την κ. Τσίπου Μαρία και τον κ. Δημήτρη Σερίδη. Επίσης, σημαντική συμβολή είχε η παρουσία των διαιτητών: Νίκος Μιχαηλίδης, Λάζαρος Λούγκας, Αλέξανδρος Κυρατσούς, Νικόλαος Πογιατζής, Χατζημιχάλη Στέλλα, Σωτήρης Λυγούρας, Ορέστης Αραβιάδης.

Η Φλώρινα με τη διοργάνωση αυτή απέδειξε, ότι μπορεί να προσελκύσει τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι φιλοξενούμενοι αθλητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τους αγώνες, αλλά και από την Φλώρινα που την γνώρισαν από κοντά με τις περιηγήσεις τους  στον ελεύθερό τους χρόνο.

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ με τις υποδομές και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλους αγώνες και το απέδειξαν για μία ακόμα φορά. Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο και ότι θα έχουμε στη Φλώρινα περισσότερους και ακόμα καλύτερους αθλητές.

Florina Victa!!!

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΝΤΡΩΝ

1.Αναστάσιος Ρηνιώτης (Σαλαμίνα)
2.Κων/νος Αγγελάκης (Αθήνα)
3. Γιώργος Κων/νόπουλος (Αθήνα)

 ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1.Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)
2.Kovacovska Isabela (Berovo, N. Macedonia)
3.Νεστορία Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)

 ΑΝΤΡΩΝ 40-49

  1. Ceco Conev (Sofia, Bulgaria)
    2. Stanislav Ivanov (Sofia, Bulgaria)
    3. Dragan Djordjevic (Nis, Serbja)

 ΑΝΤΡΩΝ 50-59

  1. Svedozar  Kostadinov (Plovdiv, Bulagaria)
    2. Ιωάννης Κελιαφάνος(Πολύγυρος)
    3. Αθανάσιος Μαλισόβας (Θεσσαλονίκη)

 

 ΑΝΤΡΩΝ 60+

  1. Zoran Jovanoski (Prilep, N. Macedonia)
    2. Mile Petreski (Skopje, N. Macedonia)
  2. Jonuz Tufa (Tirana, Albania)

 

Κ19 αγοριών

  1. Αθανάσιος Τζενίδης (Θεσσαλονίκη)
  2. Aron Koni (Tirana, Albania)
  3. Σωτήρης Μούσιας (Φλώρινα)

 

Κ19 κοριτσιών

  1. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)
  2. Kovacovska Isabela (Berovo, N. Macedonia)
  3. Νεστορία Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)

 

Κ15 αγοριών

  1. Aron Koni (Tirana, Albania)
  2. Radosvet Ivanov (Provdiv, Bulgaria)
  3. Albjon Lamaj (Tirana, Albania)

Κ15 κοριτσιών

  1. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)
  2. Νεστορία Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)
  3. Ιωάννα Κομπούρη (Πολύγυρος)

 

Κ13 αγοριών

  1. Albjon Lamaj (Tirana, Albania)
  2. Κων/νος Ισαακίδης (Καστοριά)
  3. Μάριος Σερίδης (Φλώρινας)

Κ13 κοριτσιών

  1. Ελπίδα Τασιού (Θεσσαλονίκη)
  2. Sara Rizovska (Berovo, N. Macedonia)
  3. Yoana Kirilova (Varna, Bulgaria)

 

Κ11 αγοριών

  1. Σερίδης Μάριος (Φλώρινα)
  2. Χρυσοστομίδης Ευάγγελος (Φλώρινα)
  3. Marvi Gjata (Tirana, Albania)

Κ11 κοριτσιών

  1. Yoana Kirilova (Varna, Bulgaria)
  2. Katerina Salkina (Panagyurishte, Bulgaria)
  3. Μιχαέλα Λαγκουβάρδου (Θεσσαλονίκη)

ΟΙ ΝΙΚΗΤΈΣ ΤΩΝ ΟΠΕΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

2017: Τσιόκας Ντανιέλ, Φωτιάδου Χρυσή

2018: Ρηνιώτης Αναστάσιος, Φωτιάδου Χρυσή

2019: Κωνσταντινόπουλος Κων/νος, Τζαρίδου Στυλιανή

2022: Ρηνιώτης Αναστάσιος, Δέσποινα Άμπα

2023: Ρηνιώτης Αναστάσιος, Ειρήνη Χρυσοστομίδου