Αγωνιστικός απολογισμός της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας

Με αφορμή την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας για το έτος 2022 και κάνοντας έναν αγωνιστικό απολογισμό από την πρώτη συμμετοχή σε αγώνες σκοποβολής και τοξοβολίας αθλητών της Λέσχης μας, από το έτος 2016 έως σήμερα (2022), η πορεία σε αξία αθλοθετημάτων των αθλητών του συλλόγου μας παρουσιάζεται ως εξής:

Πρακτική Σκοποβολή – Μετάλλια:

Χρυσά : εξήντα τέσσερα (64)

Αργυρά : σαράντα επτά (47)

Χάλκινα : τριάντα ένα (31)

Η παραπάνω συλλογή αφορά το σύνολο των αθλητών μας οι οποίοι έχουν εξαίρετη παρουσία και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους είναι εντυπωσιακά.

Διευκρινίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των Χρυσών μεταλλίων αφορά επίσημους Πανελλήνιους Αγώνες Πρωταθλήματα και Κύπελλα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και εκτός λίγων εξαιρέσεων ανήκουν στον Αθλητή μας ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗ Αθανάσιο (φωτό 1).

Η μεγαλύτερη διάκριση για τον ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗ ήταν η δεύτερη (2) ομαδική θέση στο ευρωπαϊκό κύπελλο όπου αγωνίστηκε με τους Αλέξανδρο Παπά και Γιάννη Λουπέλη.

Πανελλαδικά ηγείται στην κατηγορία PRODUCTION από το 2017 με την πρώτη του νίκη ως JUNIOR, μέχρι σήμερα στην γενική κατάταξη (OVERALL).

Παράλληλα με την απόκτηση των μεταλλίων ο ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ σε όλους τους Πανελλήνιους και Πρωταθληματικούς αγώνες Level ΙΙΙ τιμήθηκε και με αντίστοιχα σε αριθμό μετάλλια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πρακτικής Σκοποβολής (I.P.S.C.), ενώ του απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και βραβεία για τις επιδόσεις και την προσφορά του στο άθλημα της Σκοποβολής.

Σε ομαδικό επίπεδο η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας έχει καταλάβει σε δύο περιπτώσεις την τέταρτη θέση σε Πανελλήνιο αγώνα και στο Κύπελλο Α’ Ζώνης έχει καταλάβει μία δεύτερη και μία τέταρτη θέση.

Για την προσφορά και την εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών της πρακτικής σκοποβολής η Λέσχη μας τιμήθηκε από την Σκοπευτική Ομοσπονδίας Ελλάδος με δύο επετειακά μετάλλια (για την συμπλήρωση των 75 ετών λειτουργίας της Ομοσπονδίας).

 

Τοξοβολία – Μετάλλια:

Ιδιαίτερα δυνατή είναι η παρουσία της λέσχη μας στο άθλημα της τοξοβολίας και τα αποτελέσματα της προσπάθειας των αθλητών εντυπωσιακά:

Χρυσά : τριάντα επτά (37)

Αργυρά: σαράντα δύο (42)

Χάλκινα: είκοσι ένα (21)

Τα έτη 2019-2022, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου covid, η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας διοργάνωσε στην πόλη μας οκτώ (8) αγώνες τοξοβολίας εκ των οποίων δύο κύπελλα Ελλάδος στους οποίους συμμετείχαν οκτακόσιοι δέκα (810) αθλητές από είκοσι δύο (22) συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Φιλοξενήθηκαν στην περιοχή μας συνολικά χίλια πεντακόσια (1500) άτομα, αθλητές και συνοδοί.

Στην Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με την γενική συμπεριφορά των αθλητών μας οι οποίοι ανεξάρτητα από την αθλητική τους κατάταξη επιδεικνύουν άριστη διαγωγή, εντός και εκτός συλλόγου, διακατέχονται από εξαίρετο ήθος και συμπεριφορά, ταπεινοφροσύνη, ευγενή άμιλλα και υγιή ανταγωνισμό, στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός και αποτελούν πλούτο κυρίως για την υπόλοιπη ζωή τους.

 

Αθλητικές εγκαταστάσεις – υποδομές.

Από την αρχή της παρουσίας μας στον αθλητισμό, για την εξασφάλιση προπονητικών και αγωνιστικών συνθηκών, λειτουργώντας μεθοδικά, η Λέσχη μας έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων. Για τον σκοπό αυτό, μετά από προσπάθειες χρόνων, λειτούργησε σκοπευτήριο Πρακτικής Σκοποβολής έντεκα σταδίων σε μισθωμένο χώρο, στο οποίο θα διεξάγονται αγώνες πρακτικής σκοποβολής το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τέλος μεθοδεύεται η διοργάνωση προπονητικών camp στο σκοπευτήριο μας με κορυφαίους προπονητές και αθλητές του χώρου της πρακτικής σκοποβολής.

Από το 2019 λειτουργεί ήδη κλειστό σκοπευτήριο Αεροβόλων όπλων το οποίο αφορά το ολυμπιακό άθλημα αεροβόλων τυφεκίων και πιστολίων 10 m. Αθλητές του αεροβόλου όπλου, εξαιτίας της πανδημίας, συμμετείχαν μόνον σε έναν αγώνα δεδομένου ότι οι αγώνες αυτοί γίνονται σε κλειστά σκοπευτήρια. Για το προσεχές διάστημα υπάρχει πρόθεση για συμμετοχή σε αγώνες που θα γίνουν στην βόρεια Ελλάδα και σε επιλεγμένους αγώνες όλης της Χώρας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο διοργανώσεων αγώνων και στο σκοπευτήριο μας.

Τέλος από το 2018 που λειτουργεί το τμήμα τοξοβολίας η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας εξασφάλισε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και υλικά για την διοργάνωση αγώνων τοξοβολίας Ανοιχτού και Κλειστού χώρου.

Χορηγοί.

Οι προσπάθειες της Λέσχης μας δεν θα είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς την συνδρομή του Δήμου Φλώρινας και της Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας και χωρίς την εξασφάλιση των υλικοτεχνικών υποδομών από την επιχείρηση ΄΄ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ΄΄ της οικογένειας ΡΟΖΑ.

Για τις διοργανώσεις των αγώνων στην περιοχή μας σημαντική είναι η στήριξη επιχειρήσεων της Φλώρινας, οι οποίες συμβάλλουν ενεργά δίνοντας άλλη αξία στην προσπάθεια μας, για παροχή αθλητικών – και όχι μόνο – Υπηρεσιών στον τόπο μας.

Οι αθλητές και τα μέλη της Σ.Α.Λ. Φλώρινας ευχαριστούμε όλους όσους συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην προσπάθειά μας αλλά και όλους τους συμπολίτες μας για την αποδοχή και την καλοπροαίρετη διάθεση με την οποία περιβάλλουν το εγχείρημά μας.

Εμείς, η οικογένεια της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας, με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε στον τόπο μας και να είμαστε δίπλα σε όλους όσους επιλέξουν να μοιραστούν τους ΣΤΟΧΟΥΣ μας. Η ΣΑΛΦ είναι εδώ και συνεχίζει το έργο της βασιζόμενη πάντα στην ανιδιοτελή στήριξη των μελών της .

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ