Η πρώτη πανελλήνια συνάντηση αεροσφαίρισης στην Κλαδοράχη Φλώρινας

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου η ομάδα “Ακρίτες” Φλώρινας που ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο ΜΑΚ (Μακεδονική Αεροσφαιριστική Κοινότητα)  διοργάνωσε  στο χώρο των πρώην κατασκηνώσεων  Κλαδοράχης την πρώτη πανελλήνια συνάντηση αεροσφαίρισης.

Η Αεροσφαίριση (Airsoft) αποτελεί ένα αγώνισμα εξωτερικού χώρου το οποίο εμπεριέχει στοιχεία προσομοίωσης μάχης, στρατηγικής και πολεμικών τεχνικών, χωρίς όμως να συγχέεται με οποιουδήποτε είδους στρατιωτική εκπαίδευση. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται αποτελούν πιστά αντίγραφα (σε οπτικό και όχι λειτουργικό επίπεδο) υπαρκτών όπλων και εκτοξεύουν (μέσω της χρήσης πεπιεσμένου αέρα) σφαιρίδια διαμετρήματος 6 χιλιοστών φτιαγμένα από πλαστικό ή βιοδιασπώμενο -φιλικό προς το περιβάλλον- υλικό. Ανεξαρτήτως πεδίου και σεναρίου, όλα βασίζονται στην ειλικρίνεια και το σεβασμό προς τους συμπαίκτες καθώς το εάν ο εκάστοτε παίκτης θα παραδεχθεί πως ο αντίπαλός του τον πέτυχε, επαφίεται στην κρίση και το ήθος του και μόνον!

Η Αεροσφαίριση αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές άθλημα, από τη στιγμή που γίνεται χρήση ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού (με κυριότερο και υποχρεωτικό κομμάτι τα αντιβαλλιστικά γυαλιά) και τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας που θέτει ο εκάστοτε διοργανωτής. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιπλέον προστατευτικό εξοπλισμό όπως επιγονατίδες, προστατευτικά προσώπου κ.α. με δική τους πρωτοβουλία.

Είναι ένα  άθλημα το οποίο προσφέρει στους παίκτες στιγμές γεμάτες ενθουσιασμό και αδρεναλίνη, ενώ το πνεύμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που αναπτύσσεται μεταξύ των συμπαικτών πολλές φορές εκτείνεται και πέρα από τα πλαίσια του παιχνιδιού.

Παρόμοιες ομάδες υπάρχουν σε διάφορες πόλεις και αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες από δεκαοκτώ ετών και άνω που εξοπλίζονται με δικά τους έξοδα.

Στη συνάντηση εκτός από την ομάδα της Φλώρινας συμμετείχε ομάδα από το Αμύνταιο, την Κοζάνη, την Καστοριά, τις Σέρρες, την Καρδίτσα , τα Ιωάννινα και μεμονωμένοι από άλλες πόλεις.