Καταιγιστική ήταν η “Βασίλισσα” στο βροχερό Αμύνταιο όπου επικράτησε άνετα με 4-0 του τοπικού Ερμή

Καταιγιστική ήταν η “Βασίλισσα” στο βροχερό Αμύνταιο, όπου επικράτησε άνετα με 4-0 του τοπικού Ερμή, για την 9η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι Βεροιώτες δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους σε κανένα σημείο του αγώνα, αφού μπήκαν από την αρχή δυνατά και πολύ νωρίς “κλείδωσαν” τη νίκη τους!

Το σκορ άνοιξε για τους “κυανέρυθρους” ο Σάκης Κανούλας στο 6′ με ωραία ψηλοκρεμαστό πλασέ, ενώ στο 15′ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και έγραψε το 0-2 για τη ΒΕΡΟΙΑ με γυριστή κεφαλιά.

Οι παίκτες του Σάκη Θεοδοσιάδη συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 18′ και 22′ είχαν δύο πολύ καλές στιγμές με τους Τσικόπουλο και Βεργώνη, ενώ στο 33′ ο αρχηγός της “Βασίλισσας” σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας!

Στο 35′ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη (και μοναδική) καλή στιγμή τους στο ματς, όταν ο Τσορλίνης σούταρε λίγο έξω από την περιοχή αλλά ο Μπλατσιώτης απέκρουσε στη γωνία του.

Στο 40′ ο ρέφερι αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στη ΒΕΡΟΙΑ σε ανατροπή του Τσικόπουλου μέσα στην περιοχή από τον Θεοδουλίδη, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μπλέτσας πήρε το ριμπάουντ έπειτα από σουτ του Κανούλα και από κοντά έγραψε το 0-3, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης η “Βασίλισσα” έκανε τέσσερα τα τέρματά της με σουτ του Μυλωνά μέσα από την περιοχή, δίνοντας πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.

Στο 56′ ο Χαντζάρας βγήκε μόνος με τον Στόικο, μετά από κάθετη πάσα του Μπλέτσα, αλλά τον πρόλαβε ο τερματοφύλακας του Ερμή και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους “κυανέρυθρους” να έχουν δύο ακόμη καλές στιγμές, στο 80′ με τον Μπλέτσα και στις καθυστερήσεις με τον Καράμπελα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μάντζιος με βοηθούς τους Τσάντα και Πάνο, του Σ.Δ. Ηπείρου.

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Στόικος, Γιορεντζίδης, Ανδρονικίδης, Σιδηρόπουλος, Πιριτζάους (72’ Γκάρας), Αμαραντίδης, Τσορλίνης (77’ Βλαδίκας), Αθανασιάδης, Θεοδουλίδης, Ηλιάδης, Χαϊτίδης (59’ Χαμαλίδης).

ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Μουχάλης, Λεφίδης (77’ Κυριακίδης), Μουρατίδης (61’ Ιωάννου), Μαραγκός, Μπακάλης, Βεργώνης, Μπλέτσας, Κανούλας (43’ λ.τ. Μυλωνάς), Τσικόπουλος, Χαντζάρας (59’ Καράμπελας).

Δηλώσεις προπονητών από το ματς της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Ερμή Αμυνταίου

Υπομονή ζήτησε από τους φιλάθλους ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ Σάκης Θεοδοσιάδης, μετά τη νικηφόρα (0-4) παρουσία της «βασίλισσας» στο Αμύνταιο.

«Υπομονή μέχρι να βρούμε την διάρκειά μας και σιγά σιγά θα πετύχουμε τους στόχους μας…» είπε μεταξύ άλλων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη και την προσπάθεια των παικτών.

Από τη άλλη ο Στέλιος Νταμπίζας (υπήρξε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής της ΒΕΡΟΙΑΣ τις περιόδους 1989-1990 και 1991, μόνο στην προετοιμασία, και αδελφός του Νίκου Νταμπίζα), αναγνώρισε το «επίπεδο» της ΒΕΡΟΙΑΣ, ενώ για την ομάδα του είπε πως «δεν είναι αυτοσκοπός η σωτηρία».

Αναλυτικά:

ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ (ΒΕΡΟΙΑ):

“Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την δίκαιη νίκη μας. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με έναν αντίπαλο ο οποίος παρότι είναι στην τελευταία θέση παλεύει όλα τα παιχνίδια, τον είδαμε, τον αναλύσαμε. Με στιβαρότητα, πειθαρχία, συγκέντρωση και το θέλω των παιδιών κατορθώσαμε στο πρώτο ημίχρονο να τελειώσουν το παιχνίδι και να πάρουμε μία σημαντική νίκη εκτός έδρας που μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.

Περάσαμε μια περίεργη εβδομάδα στην καθημερινότητά μας, αλλά όπως είπα πολλές φορές στο διάστημα που είμαι στην ομάδα, τα παιδιά δουλεύουν σκληρά, διψάνε για βελτίωση και διάκριση. Θέλω να τονίσω πως οι ομάδες δεν αγοράζονται, αλλά χτίζονται. Χρειάζεται υπομονή και πραγματικά η ομάδα της Βέροιας λοιδορήθηκε και απαξιώθηκε.

Γίνεται μια καινούργια προσπάθεια και πρέπει όλοι να καταλάβουνε πως χρειάζεται υπομονή και να στηρίξουν αυτά τα παιδιά τα οποία έχουν μέλλον και διψάνε, όπως σας είπα για διάκριση. Σιγά σιγά θα πετύχουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως γίνεται μια προσπάθεια και απευθύνομαι σε όλους αυτούς που αγαπάνε τη Βέροια. Δεν πρέπει ο κόσμος ή όσοι είναι κοντά στην ομάδα να απογοητεύονται με ένα αποτέλεσμα ή να ενθουσιάζονται από ένα αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται διάρκεια και είναι σκληρό. Χρειάζεται υπομονή από όλους. Έχουμε νέα παιδιά οι οποίοι είναι άριστοι χαρακτήρες, είναι λάτρεις της δουλειάς, οπότε χρειάζεται υπομονή μέχρι να βρούμε την διάρκειά μας, γιατί αυτή είναι που θα μετρήσει.

Να ευχηθώ στον κ. Νταμπίζα και στην ομάδα του Ερμή, καλό υπόλοιπο του πρωταθλήματος και ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Από αύριο το μυαλό μας θα είναι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Λαγκαδά. Να ευχαριστήσω και τον κόσμο που ήρθε από τη Βέροια για να στηρίξει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας”.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ (Ερμής Αμυνταίου):

“Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς και στην ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ για την δίκαιη νίκη. Δεν θέλω να σταθώ πολύ στο παιχνίδι το οποίο τελείωσε πριν καλά, καλά αρχίσει. Όταν δέχεσαι ένα γκολ στο 5ο λεπτό απέναντι με μια ομάδα του επιπέδου της ΒΕΡΟΙΑΣ και στο 15ο γίνεται 2-0, νομίζω δεν υπάρχει ζήτημα για το αν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι από το παιχνίδι αυτό.

Αυτό που μας προβληματίζει και μας στεναχώρησε πάρα πολύ σήμερα, είναι η νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι, έστω και μετά το γρήγορο γκολ. Δείξαμε ότι δεν θέλαμε να διεκδικήσουμε κάτι και αυτό που είναι το σημαντικό γι αυτήν την ομάδα και στην κατάσταση που είναι και χωρίς να αποτελεί αυτοσκοπό η σωτηρία της, είναι να πιστέψουμε λίγο στους εαυτούς μας και να δικαιώσουμε αυτούς που πιστεύουν σε εμάς.

Με τέτοιες εμφανίσεις και αντιδράσεις, σε μια έστω κακή εξέλιξη, δεν έχουμε απολύτως κανένα μέλλον. Ελπίζω από το επόμενο παιχνίδι που είναι και ένα τοπικό ντέρμπι (με Μελιτέα Μελίτης) να δείξουμε διαφορετική συμπεριφορά, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, να βγάλουμε αυτοπεποίθηση, εγωισμό και να αρχίσουμε να διεκδικούμε πράγματα”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=x5w6ZL2FU-0&feature=youtu.be

9η  αγωνιστική

ΠΑΟ Κουφαλίων – Εδεσσαϊκός 0-4

ΑΣ Γιαννιτσά – Αγροτικός Αστέρας 1-1

Νίκη Αγκαθιάς – Μελιτέας Μελίτης 1-1

Μακεδονικός – Ολυμπιακός Κυμίνων  0-1

Ερμής Αμυνταίου – Βέροια 0-4

ΠΟ Τριγλίας – Άρης Παλαιοχωρίου 0-1

Αλμωπός Αριδαίας – ΑΠΕ Λαγκαδά 0-0

 

Βαθμολογία

Άρης Παλαιοχωρίου 21
Νίκη Αγκαθιάς 17
Αγροτικός Αστέρας 17
ΠΟ Τρίγλιας 15
Βέροια 15
Αλμωπός Αριδαίας 14
ΑΣ Γιαννιτσά 13
Μακεδονικός 11
Εδεσσαϊκός 11
Ολυμπιακός Κυμίνων 10
Λαγκαδάς 9
ΠΑΟ Κουφαλίων 6
Μελιτεύς Μελίτης 5
Ερμής Αμυνταίου 3

 

* αγώνα λιγότερο έχουν ο Μελιτέας Μελίτης και ο  Εδεσσαϊκός 

 

Επόμενη αγωνιστική –  10η  

ΑΣ Γιαννιτσά – ΠΑΟ Κουφαλίων

Εδεσσαϊκός – Νίκη Αγκαθιάς

Αγροτικός Αστέρας – Μακεδονικός

Μελιτέας Μελίτης – Ερμής Αμυνταίου

Ολυμπιακός Κυμίνων – ΠΟ Τριγλίας

Βέροια – ΑΠΕ Λαγκαδά

Άρης Παλαιοχωρίου – Αλμωπός Αριδαίας

 

3ος όμιλος

9η   αγωνιστική 

Μακεδονικός Φούφα – Σούλι Παραμυθιάς 3-1

Θρίαμβος Σερβιανών – Ναυπακτιακός 2-0

Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας – Μακεδονικός Σιάτιστας 2-1

Κρόνος Αργυράδων – Γρεβενά Αεράτα 4-1

Τηλυκράτης Λευκάδας – ΑΟ Φλωριάδας 1-0

Θεσπρωτός – ΑΕ Λευκίμμης  1-1

Ρεπό ο Αχέρων Καναλακίου