Ξιφασκία: Σε αγώνες στο εσωτερικό και το εξωτερικό συμμετείχαν αθλητές του «Φοίνικα» Φλώρινας

Σε εξωτερικό και εσωτερικό έκανε πάλι την εμφάνιση του ο καινούριος ξιφομαχικός σύλλογος Φλώρινας «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» με παλιούς και νέους αθλητές.

Συγκεκριμένα:

Στο Παγκόσμιο κύπελλο Satellite, στο Βελιγράδι της Σερβίας 24/9  συμμετείχε η αθλήτρια  Βαρβέρη Φανή. Σε ένα δύσκολο τουρνουά δεδομένου της Ολυμπιακής χρονιάς με 80 κορυφαίες αθλήτριες από όλο τον κόσμο. Η Φανή ήταν η μοναδική εκπρόσωπος από την Ελλάδα στο ξίφος Μονομαχίας.

Η Φανή Βαρβέρη στα προκριματικά πέρασε εύκολα με 4 νίκες και 1 ήττα  και έχασε την είσοδο της στις 32 καλύτερες από την Βρετανή Τζέσικα Ραμπλ  μετά από ένα παιχνίδι με πολλές ανατροπές 15-13. Τερματίζοντας στη 35η θέση από τις 79 αθλήτριες.

Ταυτόχρονα στη Ελλάδα πολύ καλή εμφάνιση για τους μικρούς μας αθλητές  στο Epee Fencing Kids Cup στο ΔAK Πανοράματος.

Τα 3 από τα 4 παιδιά αγωνίζονταν για πρώτη φορά!

Συγκεκριμένα η Μάρκου Φανή ξεκίνησε υπέροχα τον πρώτο γύρο με 5 νίκες και χωρίς ήττα. Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να μπει στην οκτάδα καθώς έχασε με 10-8 και τελικά κατετάγη 9η

Η Ντώνου Εμμέλεια και η Σαρακίνη Μαρία που έπαιξαν για πρώτη φορά έκαναν την υπέρβαση καθώς η Ντώνου έκανε 4 νίκες και 2 ήττες και η Σαρακίνη 2 νίκες και 4 ήττες. Στους νοκ άουτ αγώνες έχασαν 10-9 και οι δύο με αποτέλεσμα να καταλάβουν την 10η και 11η θέση αντίστοιχα.

Στα αγόρια ο Βαρβέρης Θεόδωρος που έπαιξε και αυτός για πρώτη φορά  έκανε 1 νίκη και 4 ήττες και πέρασε στην 16αδα. Εκεί έχασε με 10-5 και τελικά κατέλαβε την 13η θέση.

Προπονητής τους ήταν ο Γιώργος Γκέλιας!