Ο.ΞΙ.Φ.: «2η η Ταλλίδου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Σόφιας!»

Εντείνεται ο Ευρωπαϊκός αγωνιστικός προσανατολισμός του ΟΞΙΦ και αυτή τη φορά σειρά είχε η Σόφια της Βουλγαρίας. Με 18μελη αποστολή συμμετείχε ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο με τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά να ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό και πραγματικά τα πήγαν περίφημα!

Η Αθηνά Ταλλίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία U12, η Μαρίλια Κέκελη την 7η στην κατηγορία U14 και ο Ραφαήλ Λάζου την 8η στην κατηγορία U12.  Από τις υπόλοιπες αθλήτριες του ΟΞΙΦ η Ανδρομάχη Στεργίου κατέκτησε την 20η θέση, η Νικολέττα Στεργιούλα την 29η, η Ευαγγελία Ορφανουδάκη την 36η, η Αθηνά Ταλλίδου την 45η, η Τριανταφυλλιά Τσομπάνη την 53η και η Νικολέττα Παυλίδου την 56η. Στα αγόρια ο Αδάμ Ζαραβέλης κατέκτησε την 17η θέση, ο Ευτύχιος Ντόβας την 31η, ο Γιάννης Φίσκας την 33η, ο Γιώργος Σιάλτσης την 39η, ο Νίκος Κιάνας την 46η και ο Ραφαήλ Λάζου την 52η.

Ο ΟΞΙΦ, σε συνεργασία με άλλα σωματεία της Βαλκανικής Χερσονήσου οργανώνει από τώρα ένα πλέγμα αγώνων για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, επιλέγοντας έτσι την διεθνή πραγματικότητα και τριβή.

Το επόμενο ΣΚ στην Κωνσταντινούπολη οργανώνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών με τη συμμετοχή 348 αθλητών, το οποίο αποτελεί και Ολυμπιακό Κριτήριο. Θα αγωνισθεί ο Νικόλας Τσώκας και καλεσμένος των διοργανωτών ως Διαιτητής ο Αστέριος Τσώκας.

Από το ΔΣ