Ο 9ος δρόμος υγείας στη Φλώρινα

Πραγματοποιήθηκε , την Κυριακή 2 Απριλίου, ο «δρόμος υγείας» στη Φλώρινα ο οποίος έχει  καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και φέτος ήταν ο  9ος στη σειρά.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Π.Α.Σ. «Πήγασος» Φλώρινας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Αφετηρία και τερματισμός των διαδρομών ήταν η πλατεία Γ. Μόδη στην οποία συγκεντρώθηκαν οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι «φίλοι» της άθλησης.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, οικογένειες, μαθητές, αθλητές, παρέες και Σύλλογοι ακολούθησαν τη διαδρομή των 3 χιλιομέτρων με ελεύθερο περπάτημα ενώ οι πιο τολμηροί έτρεξαν στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.

Το τμήμα τροχαίας Φλώρινας ανέλαβε την ομαλή διεξαγωγή του δρόμου και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ενώ το Ε.Κ.Α.Β. Φλώρινας ήταν σε ετοιμότητα για οτιδήποτε και αν χρειαζόταν.

Ο προπονητής του Συλλόγου Γιάννης Λονδράκης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις διαδρομές αλλά και τους σταθμούς που υπήρχαν σ΄αυτές.

Την έναρξη των διαδρομών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Χάτζιος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Υγεία, άθληση και εκπαίδευση».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή video με παλαιότερες δράσεις του συλλόγου και ακολούθησαν ο χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Ολυμπιονικών Ιωάννη Τσίλη και οι κεντρικές ομιλίες από τους:

Δράμπη Κωνσταντίνο, καθηγητή Αγωγής, πρώην Σχολικό Σύμβουλο Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Άρη με θέμα «Σχέσεις γονέων με εκπαιδευτικούς και προπονητές των παιδιών τους»

Γιακουμίδη Γεώργιο, Φυσιοθεραπευτή, με θέμα «Υγεία, Άθληση, Εκπαίδευση, τα καλά παιδιά έρχονται πάντα δεύτερα»

Γαλιτσιάνο Συμεών, ειδικό αθλητίατρος, με θέμα «Αθλητιατρικός έλεγχος»

Μιχαλόπουλο Νικόλαο, εκπαιδευτικό, συγγραφέα, αθλητή, ακτιβιστή με θέμα: «Η διαχρονικότητα των ονείρων στη ζωή μας».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή τιμητικών διακρίσεων στην Ολυμπιονίκη Γιάννα Χρήστου, στον Κωνσταντίνο Δράμπη και στους νεαρούς αθλητές Μαρία Μπέλλη, Γιώργο Γεωργιάδη, Βασίλη Ροσενλή, Αφροδίτη Ταρενίδου.