Ο Φ.Ο.Ο.Φ. συμμετείχε στο πρόγραμμα «Γνώρισε τον Τόπο που Ζεις και σπουδάζεις»

Με μέλη, φίλους και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ο σύλλογος συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη φορά, μετά την Φλώρινα και την Καστοριά, στο πρόγραμμα «Γνώρισε τον Τόπο που Ζεις και σπουδάζεις» του Π.Δ.Μ. που έλαβε χώρα στα Κοίλα Κοζάνης.

Με σύμμαχο τον καταπληκτικό καιρό πραγματοποιήθηκε πορεία στο περιαστικό δάσος της περιοχής με συμμετοχή πλήθους φοιτητών, ορειβατών και περιπατητών από του νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Δ.Σ. του Φ.Ο.Ο.Φ., που συμμετείχε στην εκδήλωση με εικοσαμελή αποστολή, αισθάνεται  την ανάγκη να  ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές, το Π.Δ.Μ, καθώς και το γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου υποσχόμενο ότι θα στηρίζει σθεναρά παρόμοιες προσπάθειες.

Παράλληλα πλούσια δράση αναπτύχθηκε και στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου όπου το τμήμα αναρρίχησης ενηλίκων  του συλλόγου διανυκτέρευσε με σκοπό να βρεθεί κοντά στο αναρριχητικό πεδίο και να προπονηθεί σε πραγματικές συνθήκες.

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι το καταφύγιο αρχίζει να χρησιμοποιείται και για άλλες δραστηριότητες εκτός από φυσιολατρικές και ορειβατικές αφού δύο αναρριχητικά πεδία βρίσκονται δίπλα του.

Επίσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι δύο πιστοποιημένα ορειβατικά μονοπάτια και ένα ποδηλατικό  θα τεθούν στη διάθεση των ενδιαφερομένων   αφού οι εργασίες έχουν φτάσει  στο 90%.  Η αφετηρία και τερματισμός τους θα είναι  στο καταφύγιο του ΠΑΛΙΟΧΩΡΊΟΥ.  Η ολοκλήρωση των παραπάνω έργων θα έχει ως αποτέλεσμα την διεύρυνση των δράσεων του καταφυγίου πέρα από τις υπάρχουσες.

Έτσι λοιπόν υλοποιείται προσεκτικά και σταθερά το όραμα του Διοικητικού Συμβουλίου και της Προέδρου του συλλόγου για τη δημιουργία ενός πολυκαταφυγίου που θα χρησιμοποιείται για ποικίλες δράσεις από διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Για το Δ.Σ.

-Η Πρόεδρος                                                     -Ο Γ. Γραμματέας 

Βαλίνα Ρόζα                                                      Κοσμάς Ρούφας