Σάρισες Φλώρινας: Η Χρυσή Φωτιάδου στο Πανευρωπαϊκό νέων

Ολοκλήρωσε την παρουσία της η Χρυσή Φωτιάδου στο 65ο Πανευρωπαϊκό Νέων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκλίβιτσε της Πολωνίας από 14 έως 23 Ιουλίου 2023. Η διεθνής αθλήτρια των ΣΑΡΙΣΩΝ πήρε μέρος στα αγωνίσματα του ομαδικού, του ατομικού απλού, του διπλού και του διπλού μικτού. Ήταν η τελευταία φορά που η Χρυσή αγωνίστηκε με τα χρώματα της Εθνικής σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες Νέων, καθώς με την ενηλικίωσή της θα αγωνίζεται πλέον στην κατηγορία Νέων Γυναικών (Κ21 και Γυναικών).

Στο ομαδικό νεανίδων (Κ19), όπου έπαιξε ως βασική η Χρυσή, η ελληνική ομάδα κατατάχθηκε στην 18η θέση και παρέμεινε στη Β΄ κατηγορία,  σημειώνοντας 4 νίκες και 2 ήττες. Η ομάδα αποτελούνταν από τις Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Σαλαμίνα), Χρυσή Φωτιάδου (Φλώρινα), Στέλλα Τζαρίδου (Θεσσαλονίκη), Λεμονιά Γκαϊταντζή (Καβάλα). Προπονητής ήταν ο Γιώργος Καρύτσας. Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της Εθνικής Νεανίδων ήταν:

Ελλάδα-Εσθονία: 3-0

Ελλάδα-Φιλανδία: 3-0

Ελλάδα-Αυστρία: 2-3

Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη: 3-1

Ελλάδα-Σερβία: 3-2

Ελλάδα-Λιθουανία: 1-3

Στο απλό ατομικό η Χρυσή με μία νίκη και δύο ήττες στον όμιλο δεν μπόρεσε να μπει στο κυρίως ταμπλό και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Στο αγώνισμα του διπλού η Χρυσή συμμετείχε έχοντας ως συμπαίκτρια την Φωτεινή Μελετιέ από την Κύπρο. Το ελληνικό δίδυμο, αφού πέρασε νικηφόρα από τον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό με νίκη 3-1 επί του Δανέζικου ζευγαριιού, ηττήθηκε στο 2ο γύρο από το δίδυμο της Πολωνίας 0-3 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Στο αγώνισμα του διπλού μικτού η Χρυσή συμμετείχε έχοντας ως συμπαίκτη τον Αλέξανδρο Αλεξόπουλο από την Αθήνα. Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε στο 1ο γύρο από το δίδυμο της Λιθουανίας και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Η Χρυσή Φωτιάδου για μία ακόμα χρονιά τίμησε με την παρουσία της τα ελληνικά χρώματα και την Φλώρινα. Ας μην ξεχνάμε, πως για 7 συναπτά έτη η Χρυσή υπηρέτησε πιστά την Εθνική και ως Κορασίδα και ως Νεάνιδα, κάτι που είναι σπάνιο, ειδικά για παιδί εκτός Λεκανοπεδίου.

Το Δ. Σ. των ΣΑΡΙΣΩΝ συγχαίρει τη Χρυσή και της εύχεται ολόψυχα και στην Εθνική Γυναικών!!! Ευχόμαστε το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν και άλλα παιδιά του συλλόγου.