Έκοψε βασιλόπιτα ο συνδυασμός της δημοτικής παράταξης «Αναπτυξιακή Πορεία»

Την βασιλόπιτά του έκοψε ο συνδυασμός της δημοτικής παράταξης «Αναπτυξιακή Πορεία», με επικεφαλής τον Δήμαρχο Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου 2018, στον πολυχώρο «Οδός Ονείρων», παρόντες ήταν εκπρόσωποι φορέων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι του συνδυασμού, καθώς και πλήθος φίλων της παράταξης οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρόν και παλμό.

Ο κ. Δήμαρχος, κατά την ομιλία του στους παρευρισκόμενους, είπε:

«Για μια ακόμα χρονιά, μας αξίωσε ο Θεός να βρεθούμε όλοι μαζί και να κόψουμε τη βασιλόπιτά μας για τη νέα χρονιά. Σας ευχαριστώ όλους θερμά, που μας τιμάτε και φέτος με την παρουσία σας, αλλά και όσους ήθελαν να είναι παρόντες, όμως δεν μπόρεσαν να παρευρίσκονται σήμερα κοντά μας.

Ο συνδυασμός μας «Αναπτυξιακή Πορεία», μετά από δύο συνεχόμενες νίκες στις Δημοτικές εκλογές, συνεχίζει δυναμικά το έργο του, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, αλλά και της εκπλήρωσης των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, αγνοώντας τις στείρες τακτικές της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, αντί για γόνιμο και παραγωγικό διάλογο με προτάσεις και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια όλοι μαζί κοιτάξαμε την κάθε Φλωρινιώτισσα και τον κάθε Φλωρινιώτη στα μάτια και τους υποσχεθήκαμε ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο μας, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Αναπτύξαμε ένα μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμα με έργα και παρεμβάσεις σε όλο τον Δήμο της Φλώρινας, σε κάθε Τοπική Κοινότητα, σε κάθε γειτονιά. Και τώρα, μετά από πολύ και συστηματική δουλειά, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε σχεδόν το 90% των δεσμεύσεων μας, κάτι το οποίο μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε ακάθεκτοι, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, τα μειωμένα μας έσοδα και τις αρμοδιότητες που αλλάζουν διαρκώς.

Και θα μου επιτρέψετε να σας αναφέρω, κάποια από τα έργα αυτά:

  • Τηλεθέρμανση Φλώρινας: Η τηλεθέρμανση για την πόλη της Φλώρινας, παρά την προσπάθεια πολλών «μαντατοφόρων κακών ειδήσεων», προχωράει κανονικά. Το έργο είχε κάποια καθυστέρηση, καθώς είχε λήξει το προηγούμενο πρόγραμμα στο οποίο ήταν ενταγμένο και έπρεπε να πάει ως «έργο – γέφυρα» στο επόμενο πρόγραμμα και η μετάβαση αυτή καθυστέρησε σημαντικά. Όχι όμως από εμάς, αλλά από το αρμόδιο Υπουργείο, που έπρεπε να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Τώρα, με τον ερχομό της άνοιξης, το έργο θα ξεκινήσει και πάλι με την ολοκλήρωση του κεντρικού αγωγού από Φλώρινα προς Μελίτη, καθώς έχει ολοκληρωθεί κοντά στο 90% του έργου, και πρόκειται να γίνει έναρξη εργασιών μέσα στην πόλη και συγκεκριμένα από την περιοχή Αρβανίτικα.
  • Τηλεθέρμανση Μελίτης: Το έργο αυτό, όπως λέγαμε καιρό τώρα, δεν μπορούσε να προχωρήσει μαζί με την τηλεθέρμανση της Φλώρινας, αλλά έπρεπε να προχωρήσει μόνο του. Σε πρόσφατη συνάντησή μας με την αρμόδια Γενική Γραμματέα, αυτό έγινε κατανοητό και σε σύντομο χρονικό διάστημα η ΔΕΥΑΦ θα προβεί στην επικαιροποίηση των μελετών της τηλεθέρμανσης Μελίτης, ώστε το έργο να ενταχθεί στο επόμενο πρόγραμμα.
  • Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος: Από τη θητεία μου ως Νομάρχης, έχω αιτηθεί πολλές φορές στην κεντρική εξουσία, αλλά και στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ή αν δε γίνεται αυτό της παροχής μειωμένου τιμολογίου. Πόσες ειρωνείες ακούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, ότι αυτό δε γίνεται, ότι δε θα γίνει ποτέ και ότι απλά κοροϊδεύουμε τον κόσμο; Το γεγονός ότι το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος θα εφαρμοστεί στην περιοχή μας από φέτος αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι ποτέ μας δεν κοροϊδέψαμε κανέναν και πως ότι ζητάμε, μπορεί να υλοποιηθεί. Και για αυτό θα συνεχίσουμε να ζητάμε δωρεάν ρεύμα και για τις άμεσα πληττόμενες από τη ΔΕΗ περιοχές, αλλά και για όλο τον Δήμο.
  • Ποιότητα Ζωής: Οι πόρτες του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτές, όπως και των αρμοδίων Αντιδημάρχων και δεχόμαστε τους συμπολίτες μας προκειμένου να ακούσουμε τα παράπονά τους και να δώσουμε λύση στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν. Προβαίνουμε σε συστηματικό έλεγχο της ποιότητας της ατμόσφαιρας με την τοποθέτηση σταθμών μέτρησης, ενώ σύντομα μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Interreg, θα προβούμε και στην προμήθεια ενός νέου σταθμού μέτρησης, από πόρους του έργου.

Επίσης, αξιοποιούμε το περιαστικό δάσος του Αγίου Παντελεήμονα.

  • Ύδρευση: Είχαμε υποσχεθεί ότι το κόστος ύδρευσης μετά την αφαίρεση του 80%, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, χωρίς καμία αύξηση, κάτι το οποίο το τηρήσαμε και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας θα συνεχίσουμε να το εφαρμόζουμε. Όσο για τα σχόλια ότι η μείωση του 80% ήταν υποχρεωτική από τον νόμο, θέλω να τους ενημερώσω ότι υπάρχουν ακόμα Δήμοι στη χώρα μας που δεν έχουν καταργήσει το κόστος αυτό. Επιπρόσθετα, εκπονούνται και μελέτες για την ύδρευση του Δήμου από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, αλλά και της Παπαδιάς.

Με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ύδρευσης του συνόλου του Δήμου Φλώρινας στην ΔΕΥΑΦ, έχουν αντιμετωπιστεί πλέον όλα τα προβλήματα ύδρευσης του Δήμου, και συνεχώς βελτιώνουμε κάθε ατέλεια και ελπίζουμε ότι αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά προγράμματα σύντομα θα έχουμε αρκετό και ελεγχόμενο νερό. Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα η ΔΕΥΑΦ θα προβεί στην υπογραφή σύμβασης έργου 2.000.000 ευρώ για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης.

  • Ζωολογικός κήπος: Και τι δεν ακούσαμε για το έργο αυτό. Μια όαση ψυχαγωγίας σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης μας, που δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Και κάνουμε ξεκάθαρο για μια ακόμη φορά, πως το έργο πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα Interreg, ενώ στον πρόσφατο έλεγχο που έγινε από την αρχή ελέγχου του έργου βρέθηκαν όλα νόμιμα, χωρίς καμία παρατήρηση και παρασπονδία.
  • Κυνοκομείο Φλώρινας: Το αρχικό σχέδιο του Δήμου για την κατασκευή κυνοκομείου στην παλιά περιοχή των σφαγείων, δυστυχώς, δεν προχώρησε, αφού οι κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στην απόφασή μας αυτή. Όλο αυτό μας καθυστέρησε, αλλά δε μας σταμάτησε. Ήδη, προχωράμε στην ενοικίαση στάβλου σε Τοπική Κοινότητα, ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Παράλληλα, σε διάστημα τριών ετών, ο Δήμος Φλώρινας έχει προχωρήσει στη στείρωση 1.030 αδέσποτων σκυλιών, τα οποία όλα εμβολιάστηκαν, τσιπαρίστηκαν και αποπαρασιτώθηκαν για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Αυτά τα 1.030 πλάσματα καταλαβαίνετε, φυσικά, ότι δε βρέθηκαν στον δρόμο από δική τους υπαιτιότητα.

Η δε φροντίδα (τροφή, τσιπάρισμα εμβολιασμοί κλπ)  των αδέσποτων σκύλων στοιχίζει πάνω από 100.000€ ετησίως στον προϋπολογισμό μας.

  • Καθαριότητα Δήμου: Παρά το ελλιπές προσωπικό, ο Δήμος Φλώρινας είναι από τους πιο καθαρούς στη χώρα μας, με την αποκομιδή των απορριμμάτων και των ογκωδών αντικειμένων.
  • Μείωση λειτουργικών δαπανών Δήμου: Μέσω του προγράμματος Interreg, προβήκαμε στην ενεργειακή αναβάθμιση των φωτιστικών σωμάτων επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ από ίδια έσοδα κάναμε παρόμοια διαδικασία και στα φωτιστικά σώματα στην Λεωφόρο Καραμανλή. Παράλληλα, εντάξαμε σε νυχτερινό ρεύμα τμήμα του φωτισμού της πόλης, ενώ προχωράμε στην ένταξη και της υπόλοιπης πόλης, αλλά και του Δήμου συνολικά.

Προχωράμε σε μελέτες ώστε με ευρωπαϊκά κονδύλια να αντικαταστήσουμε όλα τα φωτιστικά του δήμου μας με λαμπτήρες led και για να έχουμε μεγαλύτερη οικονομία αλλά και περισσότερο φωτισμό.

  • Σχολικές μονάδες: Σε συνεργασία με την ΑΝΦΛΩ και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιούνται οι μελέτες για ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου, ώστε με την έναρξη του αντίστοιχου προγράμματος να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις στη θέρμανση, στα κουφώματα, στον φωτισμό, στις στέγες και στο κέλυφος όλων των κτιρίων των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στον Δήμο μας. Επίσης, σε σχολείο της Τ.Κ. Αμμοχωρίου, το οποίο είχε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται έχουμε εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά πάνελ για την εξοικονόμηση των δαπανών του σχολείου. Ελπίζουμε σύντομα να προχωρήσουμε και σε άλλα σχολεία.
  • Οδικό δίκτυο: Στην πόλη της Φλώρινας, είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί με την υλοποίηση έργων στο οδικό δίκτυο, αφού η πόλη θα σκαφτεί και θα αποκατασταθεί με την τηλεθέρμανση. Στο σύνολο, όμως, του Δήμου και πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, προβαίνουμε στη συντήρηση του οδικού δικτύου και στη διαγράμμιση αυτού, αφού κάθε χρόνο η ρίψη αλατιού προκαλεί σημαντικά προβλήματα. Παράλληλα, δε σταματά το ενδιαφέρον μας και παροτρύνουμε ακόμα και ασκώντας πιέσεις προς την Περιφέρεια και τους αρμόδιους φορείς, που είναι υπεύθυνοι για τον κάθετο άξονα, τον δρόμο Φλώρινα- Βίγλα και τον δρόμο δροσοπηγή- Περικοπή- Νυμφαίο, παρέχουμε ότι στοιχεία μας ζητηθούν, για να προχωρήσουν από την Περιφέρεια και αυτοί οι δρόμοι, που ανήκουν στην αρμοδιότητά της.
  • Πολιτισμός- αθλητισμός: Υλοποιούμε κάθε καλοκαίρι και χειμώνα πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή μας με δωρεάν είσοδο σε όλους και με αξιοποίηση του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού. Παράλληλα, υποστηρίζουμε όλους τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν, και θα συνεχίσουμε την στήριξή μας αυτή.

Βοηθήσαμε τη Σκοπευτική Λέσχη Φλώρινας να προβεί στην ολοκλήρωση του Σκοπευτηρίου, ενώ σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Φλώρινας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου δημιουργείται Κέντρο Ιππασίας.

Τοποθετήσαμε κοινόχρηστα ποδήλατα σε όλη την πόλη.

Νομιμοποιούμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλον τον Δήμο.

Βελτιώνουμε και αναδεικνύουμε τα ορειβατικά μονοπάτια του Δήμου μας.

Τοποθετήσαμε στην είσοδο της πόλης το γλυπτό έργο ΚΟΝΤΡΑΛΝΤΟ, που μας προσέφερε δωρεάν ο καλλιτέχνης κ. Γιώργος Μπαρδάκας και ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Μεσσήνης και τους ευχαριστούμε θερμά για μια ακόμη φορά.

  • Κοινωνική πολιτική: Οι δομές του ΚΗΦΗ, του ΚΑΠΗ, της Βοήθειας στο Σπίτι, αναβαθμίζονται διαρκώς προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Δημιουργήσαμε το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, για τα παιδιά μας με αναπηρίες και ιδιαίτερες ικανότητες, το Ειδικό Γυμνάσιο, ενώ πήραμε φέτος τη χρήση και του κτιρίου του Κέντρου Δήμητρα, για το οποίο θα εκπονήσουμε την απαραίτητη μελέτη, ώστε να ενταχθεί σε πρόγραμμα, για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να στεγαστούν σε αυτό οι μαθητές του ΕΕΕΚ Φλώρινας.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα Ιδρύματα και τις Σχολές της Ιεράς Μητρόπολής μας, πάντα σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατό μας Μητροπολίτη, κ. Θεόκλητο και τον ιερό κλήρο.

Το Κέντρο Στήριξης Γυναικών του Δήμου μας συνεχίζει τη λειτουργία του προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στις κυρίες που το έχουν ανάγκη, ενώ για τη βοήθεια των συνδημοτών μας δημιουργήθηκε και θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα τη λειτουργία του, το Κέντρο Κοινότητας, για την παροχή υπηρεσιών και συμβουλών.

Τα προνοιακά επιδόματα στο σύνολο της Π.Ε. Φλώρινας, πληρώνονται πλέον πιο άμεσα κι έτσι διευκολύνονται οι συμπολίτες μας που τα χρειάζονται.

Βραβεύονται κάθε χρόνο συμβολικά όλοι οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του Δήμου μας, για να καταδειχτεί το ενδιαφέρον της Δημοτικής αρχής για τη νέα γενιά και την πρόοδό της.

  • Γεωργία- Κτηνοτροφία: Σκοπός μας είναι η ενίσχυση του αγροτικού τομέα. Και για τον σκοπό αυτόν υλοποιούμε δράσεις για την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, αλλά και από το φράγμα της Παπαδιάς. Τα τοπικά μας προϊόντα και η εξαιρετική τους ποιότητα, προβάλλονται με κάθε ευκαιρία σε εκθέσεις και στις εκδηλώσεις μας, ενώ παράλληλα, προωθούμε με ενημερώσεις την εναλλακτική αγροτική καλλιέργεια. Οι αγροτικοί μας δρόμοι συντηρούνται συστηματικά, ενώ φροντίζουμε και μεριμνούμε για τη διάνοιξη ζωνών πυροπροστασίας για τη διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου.
  • Απασχόληση προσωπικού: Κάθε χρόνο ο Δήμος αιτείται την απασχόληση προσωπικού μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και απασχολεί κοντά στα 200 άτομα ετησίως. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα στήριξης ανέργων από 55 έως 65 ετών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους συνδημότες μας που χρειάζονται περιορισμένο, αλλά κρίσιμο κι απαραίτητο χρόνο για να συνταξιοδοτηθούν. Ο Δήμος Φλώρινας, επίσης, απασχολεί ετησίως κοντά στους τριάντα μαθητές για την πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης. Συνεργαζόμαστε με το Εργατικό Κέντρο και τον ΟΑΕΔ για την εφαρμογή προγραμμάτων για τη μείωση της ανεργίας. Ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου ζητούνται τακτικά προσλήψεις οχταμήνων, ειδικοτήτων Υ.Ε. και Δ.Ε., ενώ σε όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου προσλαμβάνεται προσωπικό. Το σύνολο των προσλήψεων γίνεται μέσω κριτηρίων, με διαφάνεια και χωρίς κανενός είδους πολιτικές παρεμβάσεις, ακολουθώντας πάντα τα κριτήρια που θέτει το ΑΣΕΠ.
  • Παιδικές χαρές: Ήδη, μέσω του προγράμματος από το Πράσινο Ταμείο, τοποθετήσαμε τρεις νέες παιδικές χαρές στην πόλη, οι οποίες μαζί με αυτήν του Ζωολογικού κήπου, της Μπουάτ και του Νέου Πάρκου, είναι όλες πιστοποιημένες και είναι στο σύνολο έξι. Σύντομα, θα καταθέσουμε και πάλι στο ίδιο πρόγραμμα μελέτες για την τοποθέτηση Παιδικών χαρών και σε Τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί που δεν έχει χώρο να ψυχαγωγηθεί και να παίξει με ασφάλεια.
  • Υγεία: Φιλοξενήσαμε τους Γιατρούς της Αγάπης, οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους δημότες μας. Κάθε χρόνο, επίσης, πραγματοποιούμε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις κυρίες του Δήμου μας και δωρεάν μέτρηση σακχάρου από τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
  • Αστικές παρεμβάσεις: Αναβαθμίσαμε και συνεχίζουμε την αναβάθμιση της οικιστικής περιοχής κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα. Ήδη, ολοκληρώθηκε το έργο της ανάπλασης ενός μέρους του, ενώ υλοποιούμε και έχουμε έτοιμες μελέτες για την ένταξη του υπόλοιπου τμήματος από τα δικαστήρια μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο, στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Ολοκληρώσαμε την ανάπλαση επί της οδού Μοναστηρίου και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου, ο οποίος πλέον φτάνει μέχρι τον ΟΑΕΔ.

Προχωρούμε στην επέκταση των Δημοτικών Κοιμητηρίων, αλλά και στη δημιουργία παρεμβάσεων και στα κοινοτικά κοιμητήρια. Θεσπίζεται, πλέον, ο κανονισμός λειτουργίας τους για την αποφυγή προβλημάτων.

Αναπλάσαμε κι αναμορφώσαμε τον χώρο της Κάτω Μπουάτ.

Μέσω του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη αναβαθμίζεται όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Αξιοποιείται ο χώρος του πρώην Στρατοπέδου Τάγαρη.

Προχωράει η έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού του Πανεπιστημίου.

Συνεργαζόμαστε με τη διοίκηση του ΤΕΙ για την ανάδειξη της περιοχής.

Ολοκληρώσαμε την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης μας και εξετάζουμε την εξεύρεση χώρου για κατασκευή χώρου στάθμευσης.

Δυστυχώς για κάποια έργα  η Περιφέρεια δε μας έδωσε έγκριση. για την υλοποίηση των πεζοδρομίων προς τη Σκοπιά, προς το ΤΕΙ, προς τα Κοιμητήρια και από τον Άγιο Μηνά στον Σ.Σ. Ιωαννίδη, διότι είναι της αρμοδιότητας της.

 

Κυρίες και κύριοι,

Θα μπορούσα να μιλάω πολλές ώρες ακόμα για το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Θα αφήσουμε, όμως, τα έργα μας να μιλήσουν από μόνα τους. Γιατί εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το καλό του τόπου μας και τίποτα παραπάνω. Δεν είμαστε κρατικοδίαιτοι, δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά που μας τιμήσατε με την ψήφο σας και μας δώσατε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στον Δήμο μας! Ευχαριστώ θερμά και όλους όσοι μας βοήθησαν για να υλοποιήσουμε το έργο μας.

Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση για τον Δήμο μας, θα είμαστε παρόντες, με δυναμισμό και όρεξη για δουλειά, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το έργο μας και με όλους εσάς δίπλα μας, συνοδοιπόρους και συναγωνιστές.

Σας ευχαριστώ θερμά! Καλή και ευλογημένη χρονιά».

 

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τους νέους Αντιδημάρχους και τις αρμοδιότητες αυτών, και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, όπου η τυχερή του νομίσματος της βασιλόπιτας ήταν η Πρόεδρος της Τ.Κ. Σκοπιάς, κ. Έφη Βέργου.