Ολοκληρώθηκε η 1η Διημερίδα Τοπικής Ιστορίας στο Αμύνταιο (φωτογραφίες & βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Φεβρουαρίου, η 1ηΔιημερίδα Τοπικής Ιστορίας με τίτλο «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της Τοπικής Ιστορίας του Αμυνταίου, ψηφίδας του Πολιτισμικού Μωσαϊκού της Δυτικής Μακεδονίας», στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Η διημερίδα ήταν πρωτοβουλία του Γυμνασίου Αμυνταίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, τη Βιβλιοθήκη Αμυνταίου, το Λαογραφικό Μουσείο Αμυνταίου, το Εκθετήριο Μακεδονικών Αγώνων Δήμου Αμυνταίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας.

Την ημερίδα χαιρέτισαν την πρώτη ημέρα ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Κων/νος Σέλτσας, ο Δ/ντης Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Παύλος Ιωάννου, η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου φιλολόγων Δ. Μακεδονίας κ. Άννα Πολατίδου, ενώ παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας κ. Αθηνά Ζωγράφου, ο Πρόεδρος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου κ. Γιώργος Τρυφωνόπουλος καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων του Δήμου Αμυνταίου.

Χαιρετισμό κατά τη δεύτερη ημέρα απηύθυνε η καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας και Ιστορίας της εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Σοφία Ηλιάδου – Τάχου.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από αξιόλογους επιστήμονες και ερευνητές, που παρουσίασαν στοιχεία της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής του Αμυνταίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις εισηγήσεις, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αμυνταίου, σε συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αμυνταίου και των συνεργαζόμενων φορέων, παρουσίασαν τις παράλληλες δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προηγήθηκαν τις διημερίδας και υλοποιήθηκαν σε χώρους πολιτισμού της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου.