Ολοκληρώθηκε το 4ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής στη Φλώρινα (φωτογραφίες & βίντεο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  το 4ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, αναδείχτηκαν οι θεραπευτικές αλλά και επιστημονικές ιδιότητες της γραφής και ειδικά της δημιουργικής, ενώ μέσω των εισηγήσεων έγινε προσπάθεια να μυηθούν οι συμμετέχοντες στα μυστικά του λόγου.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο  γεμάτο από κόσμο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών και των εισηγήσεων , τιμήθηκαν για τη συνολική προσφορά τους:  Paul Muldoon-ποιητής,  Marshall Moore, συγγραφέας, Λέκτορας Lingnan University, Hong Kong,  Gonda Van Steen, Καθηγήτρια στην έδρα Κοραής στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και Τµήµα Κλασικών του King’s College στο Λονδίνο,  Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός και  Γιώργος Λιάνης, δημοσιογράφος, τέως Υφυπουργός Αθλητισµού και Βουλευτής Φλώρινας.

Ακολούθησε η μουσική παράσταση «Ανθρώπων έργα» που επιμελήθηκε η Ιωάννα Βλάχου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η χορωδία Κορυφώ υπό τη διεύθυνση της Όλγας Κουτσούκαλη και η Μπάντα Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη, οι οποίοι ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους με τη μουσική και το τραγούδι τους.