Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2019 “Ενδυναμωνουμε τους γονείς, διευκολύνουμε τον θηλασμό ”, τώρα και για το μέλλον!

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού * ,  η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας  Φλώρινας διοργανώνει και φέτος , για 7η συνεχόμενη χρονιά την γιορτή για τον Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό (https://www.facebook.com/groups/florinathilasmos/ ) και σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00π.μ. (προσέλευση) στο  Νέο Πάρκο ( απέναντι από το ΚΤΕΛ) .
Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα παιδιά που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!
ΣΚΟΠΟΣ της εκδήλωσης – γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Η επιθυμία των μητέρων – γονέων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.
Οι συνεργασίες θα βοηθήσουν να δημιουργήσουμε φιλικούς προς τους γονείς εργασιακούς χώρους, τόσο σε επίσημες όσο και ανεπίσημες δομές εργασίας.
Το σλόγκαν #WBW2019  επιλέχθηκε προκειμένου να συμπεριλάβει όλες τις κατηγορίες γονέων του σημερινού κόσμου.  Το να στοχεύσουμε στην υποστήριξη και των δύο γονέων ώστε να ενδυναμωθούν αποκτά καθοριστική σημασία προκειμένου εκείνοι να επιτύχουν τους στόχους τους σε σχέση με τον θηλασμό.
Η ενδυνάμωση είναι μια διαδικασία που απαιτεί αντικειμενική πληροφόρηση βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα και υποστήριξη, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον όπου οι μητέρες θα μπορούν να θηλάζουν με τον καλύτερο τρόπο. Ο θηλασμός ανήκει στην αρμοδιότητα της μητέρας και όταν ο πατέρας, ο σύντροφος, η οικογένεια, το εργασιακό περιβάλλον και η κοινότητα την υποστηρίζουν, τότε ο θηλασμός βελτιώνεται.
Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία, καθώς ο θηλασμός αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Για να διευκολύνουμε τον θηλασμό, χρειάζεται όλοι να τον προστατεύσουμε, να τον προωθήσουμε και να τον ενθαρρύνουμε.
 Στις 3η Νοέμβρη λοιπόν , θα γιορτάσουμε γιατί Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ. Θα γιορτάσουμε γιατί βοηθώντας η μία την άλλη, κάθε χρόνο ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ τα παιδιά τους και μαθαίνουν τρόπους να υπερνικούν δυσκολίες κ αντιξοότητες. Θα γιορτάσουμε γιατί ΜΑΖΙ σαν ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ να πραγματώνουμε το φυσικό κ αυτονόητο, χωρίς να αυτοπεριοριζόμαστε ή να λογοκρινόμαστε… Θα γιορτάσουμε γιατί όλο και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ! Κι έτσι φαίνεται πως, παρόλο που για την δική μας γενιά η φυσική πράξη του θηλασμού κατακτιέται με καθημερινές μάχες, για την γενιά των παιδιών μας θα είναι μια αυτονόητη διαδικασία. Με την εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, φέρνουμε σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνουμε πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι μα και συνάμα διακριτική!!! Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.
Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Φλώρινας (αλφαβητικά):
Βράντση Γλύκα , Καμποσιώρα Νικόλ , Σαββάκη Φλώρα , Σινάνη Ουρανία .
*Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για να εξαπλωθεί το μήνυμα: «Ενδυναμώνουμε τους γονείς, υποστηρίζουμε τον θηλασμό» , τώρα λόγια το μέλλον !!