Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα για τα 106α ελευθέρια της Φλώρινας (φωτογραφίες & βίντεο)

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Εκκλησία – Μακεδονία – Ελλάδα: Τρεις ταυτόσημες αιώνιες αξίες και οντότητες. Χρόνια 106 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό», από τον Δήμο Φλώρινας και το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού «Μέλαθρον Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Αντιδήμαρχο του Δήμου Φλώρινας Όλγα Μούσιου –  Μυλωνά.

Στη συνέχεια ακούστηκαν οι κεντρικές ομιλίες με εισηγητές τους:

π. Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδη – Καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: «Στη Φλώρινα λίγο μετά το Ίλιντεν».

Μιχαήλ Φαργκάνη – Διδάκτωρ Θεολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Τα γεγονότα του Μακεδονικού Αγώνα στην περιοχή της Φλώρινας μέσα από την Επίσημη Εκκλησιαστική Ειδησεογραφία».

Ηλίας Μογλενίδης – Υποψήφιο Διδάκτωρ Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Μακεδονομάχισσες» ηρωίδες και μάρτυρες γυναίκες κατά το Μακεδονικό Αγώνα στο Νομό Φλώρινας».

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό με συντονιστές τους προέδρους Αθανάσιο Αγγελόπουλο – Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ζήση Μπέλλο – Θεολόγο, Ms Ιστορικής Θεολογίας      

Η εκδήλωση έκλεισε με την εμφάνιση του νεοσύστατου φωνητικού συνόλου «Δημήτρης Λιώτσης» του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Φλώρινας σε Διδασκαλία και διεύθυνση την Σοφία Μούλη.