Οι λόγοι που σε κάνουν Δήμαρχο! (…για δεύτερη φορά)

Exif_JPEG_420

-Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για την δημαρχεία Φλώρινας, κ. Γιαννάκης Βασίλης μπορεί να ξέρει να ακούει, να είναι έντιμος, έξυπνος, εργασιομανής και καλός πολιτικός, αλλά όλα τα παραπάνω προτερήματα δεν αρκούν από μόνα να του δώσουν την επανεκλογή.

-Την επανεκλογή την δίνουν κυρίως μια σειρά από γεγονότα που έτυχε να συμβούν στο ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, αυτά τα γεγονότα κάνουν το επιθυμητό εφικτό και του δίνουν την Δημαρχεία από την πρώτη Κυριακή.

-Πρώτο: Ο νυν βουλευτής κ. Παπασωτηρίου, δεν πρέπει αλλά και δεν επιθυμεί να έρθει σε σύγκρουση με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, έτσι δεν θα δώσει στήριξη στον κ. Βοσκόπουλο εξ αιτίας της διαγραφής του, που υφίσταται μέχρι και σήμερα.

-Δεύτερο: Ο πρώην βουλευτής κ. Αντωνιάδης, έμπειρος πολιτικός και πιστός στις αρχές του κόμματος θα κρατήσει την «σημαία» ψηλά, το ενδιαφέρον του θα στραφεί στην επανεκλογή του κ. Γιαννάκη.

-Τρίτο: Ο κ. Φιλιππίδης, μπορεί να είναι καλός στην Μ.Κ.Ο που προεδρεύει αλλά σαν πολιτικός είναι επικουρικός, οι ψήφοι που θα πάρει θα είναι μάλλον από την «δεξαμενή» του κ. Βοσκόπουλου  και αυτό γιατί οι γαλάζιοι ψηφοφόροι είναι «συμπαγείς», δεν μετατοπίζονται εύκολα σε άλλα πολυμορφικά σχήματα.

-Τέταρτο: Η εκκλησία κατά παράδοση στηρίζει πρόσωπα που είναι στα «σπλάχνα» της Νέας Δημοκρατίας, έτσι σε αυτή την περίπτωση θα αποφύγει (τουλάχιστον φανερά) να έρθει κοντά στην υποψηφιότητα του κ. Βοσκόπουλου.

-Πέμπτο: Η κ. Κεραμέως, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτεί την Φλώρινα,  είναι Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διατέλεσε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι δήμοι ανήκουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Γιαννάκης είναι εκπαιδευτικός και θεοσεβούμενος, εδώ βλέπουμε μια συνάρτηση πραγμάτων που όχι μόνο βοηθάν την υποψηφιότητα του αλλά και την ενισχύουν σημαντικά.

-Οι παραπάνω πέντε λόγοι είναι αυτοί που θα δώσουν εκ νέου τα κλειδιά του Δήμου στον σημερινό δήμαρχο κ. Γιαννάκη, ο οποίος και θα επανεκλεγεί την πρώτη Κυριακή, με μια ίσως οριακή υπεροχή αλλά αυτό δεν θα τον εμποδίσει να καταταγεί στους ελάχιστους Φλωρινιώτες (δημάρχους) που πήραν την δήμο από την πρώτη Κυριακή.-

Σημ. Τα πολιτικά άρθρα κατά κανόνα εκφράζουν την ροή των γεγονότων και όχι την άποψη του δημοσιογράφου.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ