Ο κόμβος! (…του τρόμου)

Exif_JPEG_420

-Ο εικονιζόμενος κόμβος βρίσκεται 10 χιλ. βόρεια της Φλώρινας, εφάπτεται με την επαρχιακή οδό Ν. Καυκάσου και την εθνική Ε3.

-Ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο μάλλον έκανε ότι προέβλεπε η μελέτη, μια μελέτη όμως που δημιούργησε και δημιουργεί σοβαρότατο κυκλοφοριακό ζήτημα, μπερδεύει τους διερχόμενους αυτοκινητιστές, τα μεγάλα συρόμενα και επικαθήμενα φορτηγά δεν χωράν λόγο στενότητας για αυτό εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

-Οι οδηγοί δεν ξέρουν που να πάν, η διαγράμμιση σχεδόν σβησμένη και η σηματοδότηση προβληματική, οι κακοτεχνίες πολλές, τα κατεστραμμένα σημεία και τα αγριόχορτα που «θέριεψαν», προδίδουν την εγκατάλειψη ενός κόμβου μείζονος σημασίας, τα χόρτα κρύβουν την ορατότητα των οδηγών, οι ιστοί του φωτισμού γέρνουν επικίνδυνα, οι διακοπές ηλεκτροδότησης συχνές και η αποκατάσταση παίρνει χρόνο.

-Σε αυτόν τον κόμβο σημειώθηκαν πολλά ατυχήματα ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες, από σύμπτωση ή τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπους, την τρίτη 1 Αυγούστου, αργά απόγευμα για άλλη μια φορά παρά λίγο θα είχαμε σοβαρότατο ατύχημα, Ι.Χ. Φ κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα κόντεψε να συγκρουστεί με Ι.Χ επιβατικό.

-Ελπίζω στο βραχύ διάστημα να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες όπως: Η εκ νέου διαγράμμιση της ασφάλτου, η βαφή κρασπέδων μαύρο – κίτρινο, η επισκευή του τάπητα, κόψιμο χόρτων για την διευκόλυνση της ορατότητας,  αναβάθμιση σήμανσης, ισορρόπηση ιστών φωτισμού και τέλος όπου απαιτείται διαπλάτυνση των εισόδων και εξόδων.-

Υ.Γ: Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά «έρχονται» και τα σκουπίδια να μπουν στο «κάδρο» της θλιβερής εικόνας που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος κόμβος.

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ