Απάντηση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας στην διαμαρτυρία του προέδρου της Τ.Κ. Αχλάδας

Με έκπληξη διαπιστώνουμε τις βολές του προέδρου της Τ.Κ. Αχλάδας σε βάρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας για δήθεν μυστικές συναντήσεις και μεθοδεύσεις σε βάρος των κατοίκων της Αχλάδας.

Ενημερώνουμε τον κ. πρόεδρο ότι το Εργατικό Κέντρο είναι θεσμικός φορέας και δεν κάνει τίποτα εν κρυπτώ. Αντίθετα συζητά με όλους τους λοιπούς φορείς του τόπου μας για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους της περιοχής μας.

Προς ενημέρωση του κ. προέδρου αναφέρουμε τα εξής:

Στις 18/2/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων της περιοχής μας, παρουσία όλων των αιρετών εκπροσώπων του τόπου μας ανεξαιρέτως, με θέμα «Κίνδυνος απολύσεων εργαζομένων στα ορυχεία Αχλάδας». Εν συνεχεία και αφού καταλήξαμε σε ένα κοινό κείμενο συμπερασμάτων αποστείλαμε επιστολή, συνυπογεγραμμένη από όλους τους συμμετέχοντες, στον Υπουργό Ενέργειας ενημερώνοντας για το θέμα και ζητώντας άμεσες λύσεις.

Στις 2/3/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία του ίδιου του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την μετάβαση της περιοχής στην απολιγνιτοποίηση, όπου παρουσιάστηκε μελέτη του ΕΚΦ για το ανθρώπινο δυναμικό στην ενέργεια στην ΠΕ Φλώρινας.

Ήδη βέβαια εμείς είχαμε αποστείλει από τις 9/2/2021 και άλλη επιστολή προς τους Υπουργούς Ενέργειας και Εργασίας για το μείζον κοινωνικό ζήτημα, που αφορά το μέλλον των εργαζομένων στα ορυχεία της περιοχής (συνημμένο).

Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν στο μυαλό του κ. πρόεδρου της Αχλάδας ως έκνομες, μεθοδευμένες και μυστικές ενέργειες, τότε ειλικρινά δεν μοιραζόμαστε το ίδιο γνωστικό πλαίσιο αντίληψης των πραγμάτων. Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται ως έκνομες οι ενέργειες όλων των φορέων της Φλώρινας, που συμμετείχαν στις ανωτέρω συσκέψεις;

Φαίνεται πως ο κ. πρόεδρος μας εγκαλεί για το γεγονός ότι δουλεύουμε και προσπαθούμε να διασώσουμε τις θέσεις εργασίας στα ορυχεία χωρίς να το διατυμπανίζουμε. Σχεδόν σε καθημερινή βάση συμμετέχουμε σε συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις που αφορούν εργαζομένους. Για όλους τους κλάδους και για όλο τον νομό! Αυτό είναι το καθήκον μας και γι’ αυτό μας έχουν εκλέξει οι συνάδελφοί μας. Δεν έχει μόνο ο κ. πρόεδρος την τιμή να είναι αιρετός. Είμαστε και εμείς αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις ανωτέρω συσκέψεις.

Ως προς το θέμα των απαλλοτριώσεων διαχρονικά έχουμε στηρίξει και στηρίζουμε τους κατοίκους της κοινότητας Αχλάδας. Οι κάτοικοι της Αχλάδας είναι και αυτοί σκληρά εργαζόμενοι και αγωνιούν για το μέλλον τους. Οι συσκέψεις έγιναν για τους ίδιους ανθρώπους και όχι για δύο διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων. Τα ζητήματα είναι αλληλένδετα και χρήζουν συνολικής επίλυσης.

Εκπροσωπούμε τους εργαζόμενους της μισθωτής εργασίας του ιδιωτικού τομέα. Για ζητήματα που αφορούν θέσεις εργασίας θα παίρνουμε άμεσα πρωτοβουλίες είτε αυτό αρέσει στον κ. πρόεδρο είτε όχι.

Τέλος καλό θα ήταν ο κ. πρόεδρος, ως ένας άλλος Δον Κιχώτης, να ψάξει αλλού για ανεμόμυλους και όχι στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ (1)