Δελτίο Τύπου Εορτασμού Επανευρέσεως Αγιάσματος Αγίας Παρασκευής

Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου

και Ελένης Αμυνταίου

 

Δελτίο Τύπου

Στο Αμύνταιο το Σαββατοκύριακο, 19-20 Αυγούστου 2023, πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες λατρευτικές και οι εορταστικές εκδηλώσεις, με αφορμή την επανεύρεση του Αγιάσματος της Αγίας Παρασκευής. Άλλωστε, η Αγία Παρασκευή αποτελεί την Προστάτιδα και την Συμπολιούχο του Αμυνταίου.

Το Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023, ώρα 18:30 μ.μ. τελέστηκαν ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία. Τη διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβαστιανός Τοπάλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ. Θεόκλητο. Κατόπιν, επακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου και της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής.

Την Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023, ώρα 07:15 μ.μ. τελέστηκαν ο Εόρτιος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τη διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβαστιανός Τοπάλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ. Θεόκλητο. Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν η  ανάγνωσις της ειδικής ευχής καθιερώσεως της φιάλης του Αγιάσματος και ο Αγιασμός.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ώστε η Αγία Παρασκευή  να σκέπει, να φρουρεί, να αγιάζει και να ευλογεί, τους πιστούς, τόσο του Αμυνταίου, όσο και της ευρύτερης περιοχής.