Διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου δράσεων κατάρτισης ανέργων στις Πρέσπες

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στην αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα και ξένες γλώσσες στον χώρο εργασίας

Ο Δήμος Πρεσπών διενεργεί διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης προϋπολογισμού 61.647,60 € με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ανέργων της περιοχής μας.

Αυτή η ολοκληρωμένη πρωτοβουλία θα επικεντρωθεί στην αγροτική επιχειρηματικότητα και στις ξένες γλώσσες στο χώρο εργασίας, εξοπλίζοντας τους συμμετέχοντες με βασικές δεξιότητες για να πετύχουν στον αγροτικό τομέα και να ενισχύσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους.

Αντικείμενο της σύμβασης θα είναι η υλοποίηση 2 προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης για 42 άνεργους/ες που θα προέρχονται από την περιοχή του Δήμου Πρεσπών (περιοχή παρέμβασης), στις ειδικότητες:

1. Πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 182 ωρών με τίτλο «Εισαγωγή στην Επιχειρηματική Δραστηριότητα στον Κλάδο της Αγροδιατροφής», που περιλαμβάνει 150 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 32 ώρες πρακτικής άσκησης (casestudies).
2. Πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 182 ωρών με τίτλο « Οριζόντιες Ξενόγλωσσες ικανότητες στο χώρο εργασίας», που περιλαμβάνει 150 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 32 ώρες πρακτικής άσκησης (casestudies).

Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και τις τεράστιες δυνατότητες των αγροτικών μας πόρων, ο Δήμος Πρεσπών σχεδίασε αυτό το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης για να γεφυρώσει το χάσμα δεξιοτήτων και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους ανέργους της περιοχής μας. Στοχεύοντας στην αγροτική επιχειρηματικότητα και στην γνώση ξένων γλωσσών, στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τους συμμετέχοντες να διερευνήσουν επιχειρηματικά εγχειρήματα στον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την διεθνή συνεργασία και την υποδοχή και εξυπηρέτηση ξενόγλωσσων επισκεπτών.

Επιπροσθέτως ο ανάδοχος θα παρέχει δράσεις πιστοποίησης των έργων που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από συνεργαζόμενους Φορείς Πιστοποίησης C.P.C. , οι οποίοι είναι είτε διαπιστευμένοι σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISOIEC 17024 ή ισοδύναμο είτε από τον Ε.Ο.Π.Π.Π.Ε.Π. είτε από άλλο ισοδύναμο φορέα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, για την έκδοση πιστοποιητικών για τις συγκεκριμένες ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην παρούσα Πρόσκληση.

Τέλος, ο ανάδοχος που θα επιλεγεί μέσα από την ανοιχτή διαδικασία θα προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη που θα περιλαμβάνει υποδοχή – καταγραφή των δικαιούχων και διερεύνηση των ατομικών τους αναγκών προτιμήσεων. Ενεργοποίηση του ίδιου του συμβουλευόμενου για την ανάπτυξη ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την ένταξή του στην οικονομική ζωή. Η συμβουλευτική που συνδέεται µε τον επαγγελματικό προσανατολισμό αναφέρεται στην υποστήριξη που, μεταξύ άλλων, βοηθά το άτομο να λάβει αποφάσεις σχετικά µε την εκπαιδευτική και επαγγελματική του πορεία, να σχεδιάσει και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη σταδιοδρομία του, λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του, καθώς και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, σε όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής του πορείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν προσφορές μέχρι τις 7 Ιουλίου.