Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης: Ζωγραφίζω τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, η Εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος Φλώρινας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φλώρινας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Π Ε Φλώρινας, διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, σχετικά με την απρόσκοπτη πρόσβαση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και όχι μόνο.

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:00′ και τις 10:00΄ αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα:

Α) Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11:00′, με την συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας “ΑΒ Βασιλόπουλος Φλώρινας”, εθελοντών και εθελοντριών του Γραφείου μας, των μελών των Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία και βέβαια των εξυπηρετούμενων όλων των δομών ΑΜΕΑ, που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Σημείο συνάντησης η κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Β) Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10:00΄, με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω, συμπεριλαμβανομένων και μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους.

Για τη συγκεκριμένη ημέρα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος Φλώρινας, λόγω της εργασίας, τους δεν δύναται να παρευρεθούν.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε όλο το μήκος της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου από την κεντρική πλατεία έως και το Δικαστικό Μέγαρο.

Παράλληλα με τον χρωματισμό θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας.

Επειδή η δράση θα πραγματοποιηθεί κατά τις ώρες αιχμής και σε αυτήν θα συμμετέχουν εκτός των μικρών μαθητών και Άτομα με Αναπηρία, παρακαλούμε θερμά τους οδηγούς που θα κινούνται εκείνες τις ώρες στις συγκεκριμένες οδούς να επιδείξουν κατανόηση, υπομονή και αυξημένη προσοχή για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος.

Είναι προφανές ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και τη δράση θα επιτηρούν υπεύθυνοι εθελοντές, εκπαιδευτικοί και άντρες του Τμήματος Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και η αυξημένη προσοχή όλων είναι εξαιρετικά σημαντική!

Σας περιμένουμε όλους για κάνουμε την έννοια της συμπερίληψης, ΠΡΑΞΗ!

Σχηματίζουμε έναν μεγάλο κύκλο αγάπης, όπου χωράνε όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας.