Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις

Αναμφίβολα, η σύγχρονη πραγματικότητα απαιτεί τη συνεχή ενημέρωση για ζητήματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα του πολίτη,  τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και τη βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Πρόκειται για αρετές που θα συντελέσουν στην ομαλή κοινωνικοποίησή του αλλά και στη βελτίωση της εργασιακής του θέσης.  Στο πλαίσιο αυτό, ο στόχος μιας ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής πρότασης, τον οποίο και υπηρετεί το Σχολείο μας, είναι η ισόρροπη παροχή γνώσεων τόσο γύρω από τις ανθρωπιστικές Επιστήμες (Γλώσσα, Ιστορία) όσο και γύρω από τις θετικές (Φυσική, Χημεία) και τις Τεχνολογικές (Πληροφορική).

Τα πλεονεκτήματα του Σχολείου

Η φιλοσοφία του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου της Φλώρινας βασίζεται στο παρακάτω τρίπτυχο:

  • Παράδοση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

Κατ’ αρχάς, το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις είναι ο μακροβιότερος φορέας της Φλώρινας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Ιδρύθηκε με σκοπό να δώσει μια νέα ευκαιρία σε όσους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη βασική εκπαίδευση, ώστε να βελτιώσουν την επαγγελματική και κοινωνική τους θέση. Στα 35 χρόνια λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες ενήλικες μαθητές/τριες τους οποίους βοήθησε να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθορίζοντας με θετικό τρόπο την πορεία τους.

  • Ο μαθητής στο επίκεντρο

Το Σχολείο στελεχώνεται από προσωπικό φιλικό προς τον μαθητή, που ειδικεύεται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να κατανοεί τις ιδιαιτερότητες ενός εργαζόμενου μαθητή και να του δείχνει τον τρόπο να κατακτά μόνος του τη γνώση.

  • Εξωστρέφεια

Επιτακτική ανάγκη της εποχής είναι η σύνδεση της μάθησης με τις κοινωνικές εξελίξεις. Στο πνεύμα αυτό, οι διδάσκοντες στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο φροντίζουν συνειδητά να μην εγκλωβίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία στις αίθουσες του σχολείου, αλλά να παροτρύνουν τους μαθητές/τριες να συμμετέχουν ενεργά στις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Η προνομιακή θέση του Σχολείου, στην καρδιά της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής της Φλώρινας, αποτελεί ένα ασυναγώνιστο πλεονέκτημα για την υλοποίηση του νέου πνεύματος που διατρέχει την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Η φοίτηση

Αρχικά, ο μαθητής/τρια φοιτά για τρία (3) σχολικά έτη στο Γυμνάσιο, με σκοπό την απόκτηση των βασικών γνώσεων. Η φοίτηση συνεχίζεται και στο Λύκειο το οποίο έχει, επίσης, διάρκεια τρία (3) σχολικά έτη. Τα μαθήματα διεξάγονται καθημερινά από τις 18:30-21:30. Οι χορηγούμενοι τίτλοι είναι ισότιμοι με τους αντίστοιχους των Ημερησίων Γυμνασίων και Λυκείων.

Η μαθησιακή διαδικασία υλοποιείται σε σύγχρονα Εργαστήρια Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών, υποστηρίζεται και από τη συνδρομή Ψυχολόγου και εμπλουτίζεται με ενημερωτικές ημερίδες ευαισθητοποίησης για επίκαιρα κοινωνικά θέματα, καθώς και για ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Αφού πάρουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου οι απόφοιτοι τ μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα διαγωνιζόμενοι μεταξύ τους, με ποσόστωση 1% επί των θέσεων όλων των σχολών.

  • Δικαίωμα εγγραφής

Στα εσπερινά λύκεια (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) έχουν δικαίωμα φοίτησης:

α) ενήλικοι μαθητές, ημεδαποί και αλλοδαποί, χωρίς κανένα δικαιολογητικό εργασίας

β) ανήλικοι εργαζόμενοι μαθητές, καταθέτοντας πιστοποιημένα έγγραφα που τεκμηριώνουν την εργασιακή τους κατάσταση.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης από κάθε σημείο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Από 28 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου 2023 οι εγγραφές στο Λύκειο θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr). Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis).

Εφόσον το επιθυμούν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο Σχολείο μας με τη βοήθεια καθηγητή.

  • Επικοινωνία

Το Σχολείο συστεγάζεται με το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας στην περιοχή του Αριστοτέλη και θα είναι ανοικτό κάθε Τετάρτη του Ιουλίου και του Αυγούστου από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 9:30  μ.μ. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 23850-28410, 6932295674, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ολοκληρώνοντας το ενημερωτικό σημείωμα , απευθυνθούμε κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο/μενη να έρθει σε επαφή μαζί μας, να ενημερωθεί και να εγγραφεί στο Σχολείο μας . Είμαστε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε να υλοποιήσει τους στόχους του.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις