Εκδόθηκαν τα «21 Μολύβια», από την Ομάδα Δημιουργική Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Η Ομάδας Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας με χαρά ανακοινώνει τη δεύτερη συλλογική έκδοση του πολιτισμικού προγράμματος,  μετά τους «Φλωρινανθούς» (εκδ. Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα», 2020). Το  Δ.Σ. της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής κι ο επιστημονικός υπεύθυνος της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής Λιθοξοΐδης Στέλιος, ευχαριστούν θερμά το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» για τη συνδρομή τους στην έκδοση του βιβλίου.  Δίχως τους ανθρώπους της βιβλιοθήκης και τις ενέργειές τους, τα «21 Μολύβια» δεν θα είχαν λάβει τη μορφή του φυσικού βιβλίου που έχουν σήμερα.

 

Περιγραφή έργου  

Τα 21 μολύβια συνιστούν μια συλλογική έκδοση πεζογραφίας, ποίησης, πεζοποίησης, θεατρικού κειμένου, σεναρίου και λογοτεχνίας για παιδιά. Σταχυολογούν τα πονήματα που έχουν γραφτεί στο πλαίσιο των συναντήσεων της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής, της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Θεματική των έργων που εμπεριέχονται στη συλλογή, είναι το δομημένο τοπίο της Φλώρινας. Κοινός παρονομαστής, η αγάπη για τη Φλώρινα και η αγάπη για τη γραφή.

 

Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής

Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας ιδρύθηκε το 2019 από τον Στέλιο Λιθοξοΐδη. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της απαριθμεί δεκάδες μέλη και υποστηρικτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέλη της έχουν διακριθεί από εγχώριους και διεθνείς φορείς. Εκτός από την παρούσα συλλογή, έχει εκδώσει και τους Φλωρινανθούς (2020) από τις εκδόσεις Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα».

 

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ