Εκδόθηκε ο νέος Οργανισμός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Μετά τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και να ενημερώσουμε τους πολίτες για την έκδοση του νέου «Οργανισμού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Ένα σημαντικό γεγονός για το Κέντρο μας, καθώς η επίτευξη του στόχου επήλθε μετά από προσπάθειες πολλών ετών.

Πρόκειται για έναν νόμο που αφορά στην οργάνωση και τη λειτουργία του Κέντρου με νέα δεδομένα και σε νέα βάση, αφού μέχρι τώρα το Κέντρο λειτουργούσε βασικά με κανονισμό της δεκαετίας του ΄70 και ΄80 και προσαρμογή με κάποιες διατάξεις οι οποίοι είχαν υπ’ όψιν τους άλλες οικονομικές, πολιτιστικές και κοινωνικές αναφορές, αφήνοντας βασικά σημερινά ζητήματα, κατευθύνσεις και αντιλήψεις έξω από τη ρυθμιστική του λειτουργία.

Το εγχείρημα της έκδοσης του Οργανισμού ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί ως τώρα, γιατί υπήρχαν πολλές αντικειμενικές δυσκολίες και κυρίως έπρεπε να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια και γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ωστόσο με τις μεθοδευμένες, στοχευμένες και συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου του Δ.Σ. κου Παρδάλη Ιωάννη με την αξιόπιστη επιχειρηματολογία του, τη στήριξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και τις εύστοχες παρατηρήσεις τους επιτεύχθηκε αυτή η σημαντική για το Κέντρο αλλαγή.

Φυσικά σημαντικό ρόλο σε αυτό το επίτευγμα είχε η π. Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία στήριξε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που γίνονταν από τον φορέα μας, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό γεγονός.

Στην έκδοση του Οργανισμού συνέβαλε σημαντικά με τη σωρευμένη εμπειρία και γνώση της και με τις απαραίτητες ενέργειές της η Διευθύντρια του Κέντρου, κα Τσάτσα Ολυμπία έχοντας καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία και σύνταξή του.

Με την έκδοση του νέου Οργανισμού συστάθηκε η Διεύθυνση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τα Τμήματα που υπάγονται σε αυτήν και τη λειτουργία τους με συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Ακόμη γίνεται πιο ξεκάθαρη η αποστολή-ο σκοπός της μονάδας και ο τρόπος εκπλήρωσής της και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους, οι τρόποι εισαγωγής ανήλικων παιδιών και η συμμετοχή τους σε προγράμματα του Κέντρου.

Αυτό είναι σημαντικό κυρίως για τα φιλοξενούμενα παιδιά, καθώς η διαμονή τους και ο τρόπος διαβίωσής τους όσον αφορά σε λειτουργικό και οργανωτικό επίπεδο, οι σχέσεις τους με το κοινωνικό περιβάλλον αλλάζει και τίθενται νέες, σύγχρονες βάσεις για την πορεία τους στη μονάδα μας με στόχο πάντα το συμφέρον του παιδιού.

Ο νέος Οργανισμός είναι προσανατολισμένος και στοχεύει στην αποϊδρυματοποίηση μέσω της αναδοχής-υιοθεσίας και των Στεγών Ημιαυτόνομης Διαβίωσης, παράγοντες σημαντικοί για τη μελλοντική ζωή των φιλοξενούμενων παιδιών.

Από το Γραφείο Τύπου