Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών και απάτης με υπολογιστή που διαπράχθηκε σε περιοχή της Φλώρινας

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός ακόμη άγνωστου ατόμου

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, υπόθεση παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων και απάτης με υπολογιστή, που τελέστηκε σε βάρος 57χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 57χρονος κατήγγειλε ότι τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στο λογαριασμό e-banking του, ενώ στη συνέχεια μετέφερε το χρηματικό ποσό των -2.980- ευρώ από το λογαριασμό του 57χρονου σε έτερο λογαριασμό.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 48χρονου αλλοδαπού και ενός 18χρονου ημεδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων και απάτη με υπολογιστή, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός ακόμη άγνωστου ατόμου.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.