Επέκταση προγράμματος αποκομιδής βιοαποβλήτων σε Αμύνταιο, Φιλώτα και Αετό

Σε συνέχεια πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Αμυνταίου για την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων σε  καφέ κάδους που είχαν τοποθετηθεί σε περιοχή της Δ.Ε. Αμυνταίου, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Πρασίνου, ενημερώνει τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Αμυνταίου, Φιλώτα και Αετού για την επέκταση του εν λόγω προγράμματος αποκομιδής στο σύνολο σχεδόν των προαναφερθέντων Τοπικών Κοινοτήτων.

Ήδη ξεκίνησε και ολοκληρώνεται σύντομα από την υπηρεσία καθαριότητας, η τοποθέτηση καφέ κάδων ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων σε όλες τις γειτονιές, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει και η διανομή μικρότερων ατομικών κάδων συλλογής και μεταφοράς των βιοαποβλήτων (ανά οικογένεια).

Έτσι ο κάτοικος των ανωτέρω περιοχών θα μπορεί να ξεχωρίζει τα οικιακά του βιοαπόβλητα και με τον μικρό καφέ κάδο που θα του διανεμηθεί να τα απορρίπτει στους μεγάλους καφέ κάδους που έχουν τοποθετηθεί, ώστε τελικά να ακολουθήσει η αποκομιδή τους από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αμυνταίου.

Σχετικά με τα υλικά που μπορούν να απορρίπτονται εντός των καφέ κάδων θα διανεμηθεί σχετικό φυλλάδιο στους κατοίκους των τριών Τοπικών Κοινοτήτων, ενώ παράλληλα μπορείτε να ενημερωθείτε από το σχετικό ενημερωτικό βίντεο που δημιουργήσαμε μέσω σχετικού προγράμματος της ΕΕ και το οποίο θα υπάρχει μόνιμα και την ιστοσελίδα του Δήμου Αμυνταίου.

Στον Δήμο Αμυνταίου από σήμερα ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ & ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ.