Η Σοφία Ζαχαράκη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Στις 25 Μαρτίου 2024 η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη παραβρέθηκε στη Φλώρινα εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στα πλαίσια εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

Κατά τη σύντομη παραμονή της στη Φλώρινα, η κα. Σοφία Ζαχαράκη δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ, κ. Σταύρο Παπασωτηρίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κ. Αθανάσιο Τάσκα. Την Υπουργό υποδέχτηκαν η Πρόεδρος, Σοφία Σελεμίδου, ο Αντιπρόεδρος Α΄,  κος Χρήστος Ευθυμιάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κος Βασίλειος Μπούτσης και κα. Αγνή Σιδηροπούλου, καθώς και η Διευθύντρια του ΚΚΠΠΔΜ, κα. Ολυμπία Τσάτσα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε η Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά από την Πρόεδρο για το έργο που γίνεται στο Κέντρο σχετικά με την παιδική μέριμνα προστασία άλλα και τα προβλήματα που ανακύπτουν σε καθημερινή βάση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προγράμματα αποιδρυματοποίησης όπως είναι αυτά της αναδοχής και της ημιαυτόνομης διαβίωσης των φιλοξενούμενων παιδιών, προγράμματα στα οποία η Υπουργός εστίασε λεπτομερώς περιγράφοντας ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη στελέχωση του Κέντρου σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και με  τις ελλείψεις που σημειώνονται. Η κα. Σοφία Ζαχαράκη από την πλευρά της υπογράμμισε ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες από τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να αποφεύγονται μακροχρόνιες καθυστερήσεις στην κάλυψη των θέσεων.

Στη συνέχεια, η Υπουργός επιδίωξε να γνωρίσει και να συνομιλήσει προσωπικά με τα φιλοξενούμενα παιδιά, αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον για αυτά και τις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα, συνεχάρη τους εργαζομένους για το έργο τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Τέλος, περιηγήθηκε και  ξεναγήθηκε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Κέντρου τους οποίους και βρήκε σε άριστη κατάσταση.

Η Πρόεδρος Δ.Σ

Σοφία Σελεμίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ