Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας (ΟΓΕ) στο συλλαλητήριο των φοιτητών

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας (ΟΓΕ) στο συλλαλητήριο των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια την 1.2.2024

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος της ΟΓΕ, χαιρετίζει τις πολυάριθμες αγωνιστικές αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, οργανώσεων εκπαιδευτικών, μαθητών, εργατικών σωματείων που πήραν μέρος στις τεράστιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση πιεσμένη από  την μαζικότητα και αποφασιστικότητα του δίκαιου αγώνα των φοιτητών προσπαθεί να τον συκοφαντήσει και να τους εκβιάσει, να τους τρομοκρατήσει. Η ΟΓΕ στέκεται μαχητικά δίπλα τους. Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στη νέα κινητοποίηση των φοιτητών της πόλης μας την Πέμπτη 1.2.2024 στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους και συνεχίζουμε τον αγώνα στο πλευρό των παιδιών μας ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους, διεκδικώντας πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.