Κάμερα καταγράφει αγέλη λύκων στο Αμύνταιο

Σε ρουτίνα και καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι επιθέσεις, τα τροχαία, οι εμφανίσεις – παρατηρήσεις και οι καταγραφές των κατά τα άλλα “σπάνιων” λύκων σε όλη την χώρα.

ΝΕΑ εμφάνιση και καταγραφή αγέλης 9 λύκων έγινε πριν λίγες ημέρες, στις 09.30 το πρωί, ανάμεσα Μανιάκι-Βεγόρα Δήμου Αμυνταίου στην Φλώρινα, από τον συνάδερφο, καλό φίλο και λαγοκυνηγό Στέλιο Νταμπίζα ο οποίος μας έστειλε και το παρακάτω βίντεο ( ο Στέλιος κατάφερε να βάλει στο πλάνο μόνο τους 3, αφού οι άλλοι 6 ήταν πιο “ντροπαλοί” και έφυγαν πριν πλησιάσει σε απόσταση που θα μπορούσε να τους καταγράψει ).

Σύμφωνα πάντα με τον Στέλιο που είναι άριστος γνώστης της περιοχής, γενικά ο τόπος έχει πολύ λύκο. “Σημειώνονται πολλές εμφανίσεις από διαφορετικές αγέλες σε Άγιο Παντελεήμονα, Κέλλη, Κλειδί, Πέτρες, Ξινό Νερό, Αετό και γενικά σε όλα τα χωριά του δήμου Αμυνταίου !!!

Στην Κέλλη ωστόσο ακούω ότι γίνονται οι περισσότερες επιθέσεις στα κοπάδια των κτηνοτρόφων, ενώ λίγο έξω από το Αμύνταιο συνάδερφοι έχουν δει αγέλη 12 λύκων !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Μεταλλαγμένοι λύκοι του Τσέρνομπιλ «νίκησαν» τον καρκίνο

Επίσης έχουμε πολλές απώλειες σε κυνηγόσκυλα σε όλο τον νομό.” τονίζει ο Στέλιος και εφιστά την προσοχή στους συμπολίτες του.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr