Πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Φλώρινας παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Μ. Βορίδη

Με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βορίδης σε δήλωσή του πριν την έναρξη της εκδήλωσης ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι ξανά στη Φλώρινα. Έχουμε την εκδήλωση της οργάνωσής μας με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας και βέβαια πάντα αυτή η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία και μια αφορμή για να κάνουμε μια συζήτηση, μια αποτίμηση και της προηγούμενης χρονιάς, αλλά να δούμε και τι έχουμε μπροστά μας.

Στο περιβάλλον μας στο οποίο διεξάγεται και η συγκεκριμένη εκδήλωση, είναι ένα περιβάλλον που οι μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης προχωρούν με ραγδαίο ρυθμό. Θέλω να θυμίσω ότι ήδη νομοθετήσαμε την επιστολική ψήφο, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες, σε όλο τον Οικουμενικό Ελληνισμό, να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.

Να πω ότι είναι σε εξέλιξη και πρόκειται να συζητηθεί μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που αφορά το ζήτημα της λειτουργίας των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστήμιων στην Ελλάδα και αυτό δημιουργεί και αντιδράσεις, αλλά κάθε μεταρρύθμιση, κάθε αλλαγή, έχουμε συνηθίσει ότι έχει και κάποιες αντιδράσεις.

Επίσης, μπροστά μας έχουμε την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα σε μία κατεύθυνση αυστηροποίησης των ποινών και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του εγκλήματος.

Άρα έχουμε πολλά πράγματα που γίνονται μπροστά μας, που έρχονται μπροστά μας, που είναι σε εξέλιξη και βέβαια υπάρχει και το ορόσημο των ευρωεκλογών, για το οποίο θα μιλήσω και για την πολιτική του σημασία.

Αγροτικές κινητοποιήσεις πράγματι έγιναν, έγινε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των αγροτών έχουν ικανοποιηθεί. Θα θέλαμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο των αιτημάτων, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να το κάνουμε αυτό, αλλά νομίζω ότι οι αγρότες μας, η συντηρητική πλειοψηφία των αγροτών μας, ξέρουν ότι αυτή η Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, και το έχει αποδείξει, προκειμένου να σταθεί κοντά τους και να συνεχίσουν να παράγουν και να έχουν τη δυνατότητα να βελτιστοποιούν συνεχώς τις συνθήκες και της εργασίας τους και της παραγωγής τους και φυσικά του εισοδήματός τους. Ξέρω ότι έχουν μία κινητοποίηση την Τρίτη που θα έρθουν στην Αθήνα και η αλήθεια είναι ότι αυτά που είχαμε να πούμε εμείς ως κυβέρνηση τα έχουμε πει, αλλά από ‘κει και πέρα φυσικά ο κάθε κλάδος και η κάθε τάξη έχει το δικαίωμα, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, να εκφράζει και να διατυπώνει τα αιτήματά του».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νίκος Ευαγγέλου, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και νυν σύμβουλος του Πρωθυπουργού Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Κώστας Μαραγγός και ο δημοτικός σύμβουλος Πρεσπών Παναγιώτης Νόνας, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός του γραμματέα οργανωτικού Στέλιου Φονταδάκη από τον γενικό συντονιστή οργανωτικού Στέργιο Αδάμ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Βορίδης τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Νίκο Ευαγγέλου.