Μας πνίγει το κάρβουνο (…όχι άλλο κάρβουνο!)

Exif_JPEG_420

-Στην γειτονική χώρα της Βόρειας Μακεδονίας το λιγνιτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δημιουργεί πολλαπλάσιους ρίπους σε σχέση με τα επιτρεπόμενα, αποτέλεσμα είναι  να δημιουργεί μείζον θέμα στα μεθοριακά χωριά που βρίσκονται στην Π.Ε Φλώρινας, όπως είναι: Ο Νέος Καύκασος, η Νίκη, ο Μεσόκαμπος και τουλάχιστον άλλα δέκα!

-Πολλοί Φλωρινιώτες περνάν από τα σύνορα της Νίκης και βλέπουν τα δεκάδες φορτηγά σε αναμονή στο τελωνείο με τους εκατοντάδες τόνους κάρβουνο πάνω στα επικαθήμενα φορτηγά Δ.Χ, για τις ανάγκες της λιγνιτικής μονάδας των γειτόνων.

-Η ρύπανση που προκαλεί η Βόρεια Μακεδονία μέσο του λιγνιτικού εργοστασίου δεν είναι σημερινό φαινόμενο, ρυπαίνει την περιοχή μας εδώ και αρκετές δεκαετίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε Φλώρινας κ. Σάββα Σαπαλίδη τέθηκε ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος και έδωσαν την απάντηση ότι τα φίλτρα έχουν να αλλαχτούν πάνω από (40) σαράντα χρόνια!.

-Πιστεύω ότι οι δύο βουλευτές μας ο κ. Αντωνιάδης και η κ. Πέρκα μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος κινώντας διπλωματικές διεργασίες με το κρατίδιο της Βόρειας Μακεδονίας μέσω του αρμόδιου υπουργείου και το λέω αυτό διότι γνωρίζω την μαχητικότητα και την επιμονή που τους χαρακτηρίζει.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Exif_JPEG_420