Με τα αρώματα των Τοπικών Προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας έχει πλημμυρίσει αυτές τις μέρες το μετρό του Συντάγματος

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας  «Γιορτάζουμε την γή μας» με τοπικά προϊόντα Δυτικής Μακεδονίας δίνει την ευκαιρία για τρείς ημέρες, η Αθήνα να γίνει ο πρεσβευτής των προϊόντων της Δυτικομακεδονικής Γής, με τις επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας να δίνουν δυνατό παρόν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε τα ποιοτικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη διείσδυση στους καταναλωτές και τους τουρίστες της Αθήνας.

Εξάλλου ο αγροδιατροφικός τομέας είναι ένας πολύ υποσχόμενος με εξωστρεφή χαρακτηριστικά δυναμικής επέκτασης και επιπλέον βρίσκεται στην αιχμή του αναπτυξιακού σχεδιασμού για την Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη προσωπικά.

Με το συγκεκριμένο Φεστιβάλ δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που παράγουν υψίστης ποιότητας προϊόντα, να επικοινωνήσουν την αξία τους στην καρδιά της Αθήνας, συστήνοντάς τα σε ένα ευρύτατο κοινό ενισχύοντας έτσι την υψηλή προστιθέμενη αξία.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη  Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας Ευφροσύνη Ντιό, η Περιφέρεια μίσθωσε και διέθεσε 500 τ.μ. χώρου στις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας από 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2023, προκειμένου να εκθέσουν τα τοπικά μας προϊόντα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Μετρό, από τον συγκεκριμένο σταθμό θα περάσουν σε αυτό το χρονικό διάστημα από 150 έως 200.000 επιβατών. Στόχος της Περιφερειακής Αρχής, είναι να επενδύσει στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία για να δοθεί η ευκαιρία στους επιχειρηματίες  να ανοίξουν δουλειές στη μεγαλύτερη αγορά της Ελλάδας.

Πέραν της έκθεσης τοπικών προϊόντων, υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις παρουσίασης των προϊόντων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,  ενώ σεφ μαγειρεύει συνταγές της δυτικής Μακεδονίας με προϊόντα της περιοχής μας,  συνταγές  οι οποίες αναδεικνύουν τα τοπικά ελληνικά προϊόντα και τον πλούτο των ελληνικών γεύσεων.

Για όποιους θέλουν να επισκεφτούν την έκθεση να γνωρίζουν ότι το Ωράριο είναι 09:00-21:00 καθημερινά, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.