Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα της Δ.ΥΠ.Α. (ΟΑΕΔ) ανέργων

Ξεκινάει ο νέος κύκλος κατάρτισης ανέργων από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. με τίτλο «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα» για 30.000 ανέργους σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Είναι η επέκταση του προγράμματος  που υλοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη χρονιά.

  • Αφορά αποφοίτους τουλάχιστον της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
  • Πρέπει να έχουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ.

Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης θα έχει διάρκεια 200 ωρών και θα υλοποιηθεί με δια ζώσης κατάρτιση, σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκατάρτιση που οδηγεί σε αντίστοιχη πιστοποίηση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι ΔΕΝ είχαν λάβει μέρος στον Α’ κύκλο.

Οι συμμετέχοντες έχουν τα οφέλη:

  • Εκπαίδευση σε ψηφιακές & πράσινες δεξιότητες, με το κύρος και την αξιοπιστία του εκπαιδευτικού φορέα Ι.Μ.Ο.Α. (Ινστιτούτο Μελετών Οργάνωσης & Ανάπτυξης)
  • Παροχή επιδόματος 1000€ (5,00€ ανά ώρα), µε την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης
  • Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση στο αντικείμενο που θα παρακολουθήσουν.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 14:00, έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Τα προγράμματα έχουν ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω gov.gr ή μέσω της σελίδας dypa.gov.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο :

Φλώρινα : 2385045696  & Πτολεμαΐδα : 2463053325 & Αμύνταιο:  2386024340 ή να συμπληρώσουν την φόρμα στην ιστοσελίδα (www.imoa.gr), προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.