Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας: Κινητοποίηση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος ΟΓΕ – Κινητοποίηση  συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

Εκφράζουμε την σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη μας στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.

Αισθανόμαστε οργή και πόνο για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

Γεγονότα που οι αιτίες τους είναι η συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή, η επιβολή απαρτχάιντ, ο εγκλωβισμός 2.000.000 Παλαιστινίων στη μεγαλύτερη «υπαίθρια» φυλακή του κόσμου, τη Γάζα, οι καθημερινές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού με πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων, οι συλλήψεις και φυλακίσεις ανηλίκων και οι δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι.

Η επιθετικότητα του Κράτους κατοχής του Ισραήλ, με τις «ευλογίες» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού. Όσο συνεχίζεται η Ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη, οι αιματηρές συγκρούσεις φαίνεται πως θα είναι αναπόφευκτες.

Για αυτό όσοι/ες πραγματικά ποθούν την Ειρήνη δεν μπορούν παρά να συστρατευτούν ενάντια στην πολύχρονη Ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ελευθερία!

Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, ΜΜΕ, τρολ του ίντερνετ, μηχανισμοί πρεσβειών κ.α. έχουν προχωρήσει σε έναν τεράστιο πόλεμο προπαγάνδας και αντιστροφής της πραγματικότητας, για να δικαιολογήσουν τα διαχρονικά ισραηλινά εγκλήματα. Επιδιώκουν να ταυτίσουν την αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό με «τρομοκρατία», μιλάνε μέχρι και για ποινικοποίηση της εμφάνισης της σημαίας της Παλαιστίνης.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους -για χρόνια- Πόντιους Πιλάτους, που «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος,. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας την δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στην φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!

Καταγγέλλουμε τη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που τελεί το κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επιβάλλοντας «συλλογική τιμωρία» με την πολιορκία 2 εκατομμυρίων αμάχων Παλαιστίνιων στη Γάζα. Καταγγέλλουμε τα στοχευμένα χτυπήματα σε αμάχους, σε νοσοκομεία και υγειονομικό προσωπικό, στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ μεταξύ αυτών και σχολείου υπό την ευθύνη του.

Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια δύναμη των λαών, όπου απέναντι και στον πιο ισχυρό, πιο τρομακτικό αντίπαλο, οι λαοί ορθώνουν ανάστημα, αγωνίζονται για το δίκιο και την λευτεριά τους!

Οι λαοί, στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι.

Στηρίζουμε τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα των Παλαιστινίων για:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ελεύθερου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Αυτή είναι η μόνη λύση για να μην την πληρώνουν οι λαοί της Παλαιστίνης και του Ισραήλ και να σκοτώνονται άδικα άμαχοι!

Παράλληλα, απαιτούμε να σταματήσει η στήριξη και συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης της ΝΔ στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ:

  • Καμία συμμετοχή στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού
  • Να αποσυρθεί η φρεγάτα ΨΑΡΑ του ελληνικού ναυτικού από την περιοχή
  • Να παύσει η διευκόλυνση στα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή
  • Αναγνώριση ΤΩΡΑ του Παλαιστινιακού Κράτους.