Ο Μητροπολίτης μας κ. Ειρηναίος στο Αμμοχώρι

Η χθεσινή Χοροστασία του νέου μας Ποιμενάρχη κ.κ. Ειρηναίου, Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Αμμοχωρίου είναι η πρώτη του επαφή σε χωριό της Μητρόπολής του.
Αψηφώντας το κρύο και τη πάχνη και με θερμοκρασία τους -5 βαθμούς C, οι Αμμοχωρίτες έδωσαν το παρόν τους στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Αμμοχωρίου για να προϋπαντήσουν, να ακούσουν το κήρυγμα και να πάρουν την Ευλογία του νέου μας Επισκόπου.
Απόλυτη τάξη, ευπρέπεια και κατανυκτική ατμόσφαιρα επικράτησαν κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Συλλειτουργούντες με τον Σεβασμιότατο κ.κ. Ειρηναίο οι, π. Κώστας Σταυρίδης εφημέριος του χωριού μας, οι δύο διάκονοι που συνόδευαν τον Μητροπολίτη μας π. Θεόκλητος και π. Αυγουστίνος, στο Ιερό βρισκόταν επίσης ο γηραιός π. Βίκτωρ Αλεξιάδης.
Την επισημότητα της τελετής σφράγισαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου και ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΤΚ Αμμοχωρίου Παύλος Αλεξιάδης.
Ο Επίσκοπός μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, εστιάζοντας σε τρία βασικά σημεία και είπε « …. Το παράδειγμά μας είναι ο ίδιος ο Χριστός ….. Η πορεία κάθε Χριστιανού είναι ….. ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής και μέσα από τον Ιησού Χριστό μας και την διδασκαλία του Ευαγγελίου, να Του μοιάσουμε … ».
Οι πιστοί κάτω από άκρα ησυχία άκουγαν το Θείο λόγο από τα χείλη του Ποιμενάρχη μας, ο οποίος με λόγια απλά – καθαρά – κατανοητά – γεμάτα ανθρωπιά, καλοσύνη και πίστη, εμπνευσμένα από το Ιερό Ευαγγέλιο, τους Αποστόλους και τους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, μετέδωσε το σημερινό μήνυμα του Ευαγγελίου.
Η εμπειρία του κοινού να κοινωνεί από τα χέρια του Επισκόπου και να λαμβάνει αντίδωρο από αυτόν ήταν μεγάλη ευλογία για όλους.
Σε όλη αυτή τη κατανυκτική ατμόσφαιρα βοήθησαν και οι Ιεροψάλτες μας, Μιχάλης Τοπάλτσης και Αθανάσιος Παράσχης, οι οποίοι γλυκά και μελωδικά απέδωσαν άριστα ύμνους και τροπάρια.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την έξοδο του Επισκόπου μας από τον Ιερό Ναό, πλήθος πιστών έψαλλε τη Φήμη του και στη συνέχεια αναφώνησαν. ΑΞΙΟΣ !!!
Το Ευχαριστώ προς τον Μητροπολίτη μας