Ο Στέλιος Λιθοξοΐδης, τακτικό μέλος στον «Φ.Σ. Παρνασσός»

Η Εφορεία του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ολοκλήρωσε με επιτυχία την Τελετή Βραβεύσεων και Υποδοχής για τα νέα Μέλη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου του «Παρνασσού».

Μεταξύ των ατόμων που ψηφίσθηκαν ομοφώνως ως νέα τακτικά μέλη είναι ο Φλωρινιώτης δάσκαλος και συγγραφέας, Στέλιος Λιθοξοΐδης.

Λίγα λόγια για τον «Φ.Σ. Παρνασσός» 

Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» είναι ο παλαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της Αθήνας. Ιδρύθηκε στις 24 Ιουνίου του 1865 στην Αθήνα από τα τέσσερα παιδιά του νομισματολόγου Παύλου Λάμπρου με σκοπό την πνευματική κοινωνική και ηθική βελτίωση του λαού μέσα από διάφορες εκδηλώσεις. Σύντομα ο σύλλογος απέκτησε φήμη και κύρος ανάλογο με αυτό μίας ακαδημίας που λειτουργούσε κατά τμήματα, όπως φιλολογικό, αρχαιολογικό, νομικό, καλλιτεχνικό ακόμα και φυσιογνωστικό. Διοργάνωνε διαλέξεις, εκθέσεις, καθώς και διάφορους διαγωνισμούς. Επτά χρόνια από την ίδρυσή του δημιουργήθηκε, κατόπιν πρότασης του Σ. Βασιλειάδη, νυκτερινή σχολή για άπορα παιδιά. Ειδικά με την είσοδο νέων μελών όπως του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου, τότε πρύτανη, στον οποίο προτάθηκε η θέση του επίτιμου προέδρου, την οποία και δέχθηκε. Στις 17 Μαρτίου 1875 επήλθε και η επίσημη αναγνώριση του από το κράτος. Πρώτος πρόεδρος του συλλόγου ήταν ο Μιχαήλ Λάμπρος.

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ