Πορτοκαλί φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας

Ο Δήμος Φλώρινας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, φωταγώγησε το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου στην απόχρωση του πορτοκαλί το κτίριο του Δημαρχείου.

Η συμβολική αυτή κίνηση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την καταπολέμηση του θλιβερού φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης αναφέρει:

«Σήμερα, 25η Νοεμβρίου, φωτίζουμε πορτοκαλί το Δημαρχείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Συμβολικά, όμως, επιχειρούμε να ρίξουμε φως σε ένα παγκόσμιο και διαχρονικό πρόβλημα, που μας αφορά όλους.

Στις σύγχρονες κοινωνίες καμία μορφή βίας δεν μπορεί να έχει θέση. Πόσο μάλλον η βία κατά των γυναικών που συνιστά τον πυρήνα των έμφυλων ανισοτήτων και παραβιάζει αναντίρρητα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Καθήκον ολόκληρης της κοινωνίας είναι να εξαλείψουμε κάθε πράξη βίας κατά των γυναικών, αλλά κυρίως κάθε στερεότυπο και νοοτροπία που τη γεννά. Γιατί όσο η γυναίκα απειλείται, απειλείται η κοινωνική μας συνοχή και ο πολιτισμός μας.

Σπάμε τον κύκλο της σιωπής και στεκόμαστε στο πλάι κάθε γυναίκας που βρίσκει το θάρρος να μιλήσει. Ποτέ δεν είναι αργά και ποτέ δεν είναι νωρίς για μια τόσο γενναία πράξη.

Καμία δεν είναι μόνη».