Πρακτικό Συνέλευσης εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Φλώρινας

Συνήλθε, σήμερα 2 Μαρτίου 2021, ημέρα Τρίτη, στα γραφεία της εδρεύουσας στην Βιομηχανική Περιοχή Φλώρινας, Βιομηχανικό Τετράγωνο 4, ΤΚ 53100, Φλώρινα, μονοπρόσωπης ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ-RGCC- RESEARCH GENETIC CANCER CENTRE SA- ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και τον διακριτικό τίτλο “RGCC- RESEARCH GENETIC CANCER CENTRE SA”, το άτυπο συντονιστικό όργανο (μη σύσταση συλλόγου εγκατεστημένων επιχειρήσεων) της ΒΙΠΕ Φλώρινας, αποτελούμενο από τους νόμιμους εκπροσώπους όλων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων σε αυτήν, όπως υπογράφουν στο τέλος του παρόντος εγγράφου.

Στην συνέχεια εισήλθε στη συζήτηση και λήψη αποφάσεων αναφορικά με αιτήματα- επίλυση προβλημάτων προς την υπάρχουσα διαχειριστική αρχή ΕΤΒΑ καθώς και την πολιτεία, συγκεκριμένα σκοπός της συνέλευσης είναι:

  1. Να καταγράψει λειτουργικά- δομικά και θεσμικά προβλήματα της ΒΙΠΕ Φλώρινας
  2. Να διαφωτίσει τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό την επίλυση τους σε συνεργασία με τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις
  3. Να λειτουργήσει ενημερωτικά και προτρεπτικά και όχι να γίνει υλικό για πολιτικές φιλοδοξίες ή πολιτικούς καιροσκοπισμούς.
  4. Δεν επιδιώκει να συμμεριστεί κανένα πολιτικό χώρο ή πολιτικό πρόσωπο αλλά ως μόνο σκοπό έχει βελτίωση της λειτουργία της ΒΙΠΕ καθώς και όλων των άμεσα αλλά έμμεσα εξαρτημένων από αυτήν.

Κάθε άλλη χρήση των σημείων πέρα από τους παραπάνω σκοπούς θα θεωρηθεί μάλλον κακοπροαίρετη και κακόβουλη.

Τα σημεία στα οποίο εντοπίζονται τα προβλήματα την ΒΙΠΕ Φλώρινας καταγράφονται ως εξής:

  1. Γρηγορότερες και αμεσότερες διαδικασίες αδειοδότησης ή ανανέωσης αδειών που απαιτούνται για την λειτουργία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων. Είναι γνωστές σε όλους μας οι τραγικές χρονικές καθυστερήσεις του κεντρικού ή αντίστοιχου αποκεντρωμένου φορέα. Είναι λυπηρό να λεγόμαστε ευρωπαϊκή χώρα όταν οι αντίστοιχες χώρες έχουν χρονικούς ορίζοντες 45 ημερών και εμείς έχουμε πλήρη ασάφεια χρόνου με διάρκειας πολλαπλών μηνών μέχρι και ετών. Δεν προσελκύεις επενδύσεις έτσι.
  2. Να είναι κοινή η αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων με ίδια μέτρα και σταθμά και να μην υφίσταται μονομερής επικοινωνία με τον όποιο φορέα και σε κάθε επιχείρηση να υπάρχουν διαφορετικές αντιμετωπίσεις.
  3. Να υπάρχει υπαρκτή παρουσία της πολιτείας ( όχι μόνο στις πολιτικές κρίσεις ή εκλογές) στην ομαλή λειτουργία της ΒΙΠΕ και στον έλεγχο αυτής.
  4. Να υφίσταται κοινή γραμμή πολιτικής για την λειτουργία –υποστήριξη και ανάπτυξη της ΒΙΠΕ χωρίς αυτή να αλλάζει κάθε φορά χωρίς τουλάχιστον την πριν από την αλλαγή, ενημέρωση των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Τα αιτήματα- ανάγκες που καταγράφονται είναι τα εξής:

  • Ολοκλήρωση δικτύων στην Β’ φάση
  • Λάκκος ξήρανσης στον βιολογικό και γενικότερα λειτουργία του βιολογικού
  • Οδοποιία
  • Παρκινγκ φορτηγών και ΙΧ
  • 12μηνη λειτουργία πυρασφάλειας με 24ωρη διαθεσιμότητα
  • Τηλεπικοινωνίες- δίκτυα- οπτική ίνα
  • Λειτουργία δυτικής εισόδου στην ΒΙΠΕ
  • Αποχιονισμός

Οι όποιες αλλαγές δεν θα πρέπει να επηρεάσουν- δεσμεύσουν τις υφιστάμενες υποδομές- επενδύσεις των ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων .

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση λύθηκε η παρούσα συνέλευση.