Πρόσκληση στην ενημερωτική εκδήλωση για την δράση «Carbon Farming Schools»

Πρόσκληση στην ενημερωτική εκδήλωση για την δράση «Carbon Farming Schools» «Σχολικοί Κήποι  & Γεωργία του Άνθρακα»

17 Μαΐου 2023, ώρα: 12:00 μ.
Δημοτικό Σχολείο Αχλάδας, Φλώρινας

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και άλλους καλεσμένους, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στον Σχολικό κήπο του Δημοτικού Σχολείου Αχλάδας και θα παρακολουθήσουν ένα μικρό σεμινάριο  σχετικά με την κατασκευή  και συντήρηση  ενός βιώσιμου Σχολικού κήπου με την εφαρμογή αγροοικολογικών πρακτικών (γεωργία του άνθρακα). Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Εταιρεία OPEN FARM και το Δημοτικό Σχολείο Αχλάδας.

Με τιμή

Μιλτιάδης Πετρίδης

Προϊστάμενος Δημοτικού Σχολείου Αχλάδας

Σχεδιασμός – Υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος:  Εταιρεία OPEN FARM

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη της ΔΕΗ

Πληροφορίες για την Δράση

Δημιουργία σχολικού κήπου  με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα
και εφαρμογή πρακτικών  βιολογικής & αναγεννητικής γεωργίας

Η Εταιρεία OPEN FARM σχεδιάζει  κι υλοποιεί τοπικές δράσεις με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα που απαντούν ταυτόχρονα στους παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς στόχους για την μετάβαση σε μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης (UNSDGs , EUGreenDeal–FarmtoFork).

Η ανάπτυξη βιώσιμων αγροτικών και διατροφικών συστημάτων που εξασφαλίζουν υγιεινή τροφή σε όλους -σήμερα και στο μέλλον- έχει άμεση σχέση με την παιδεία, την ενημέρωση του καταναλωτή και την διατροφική κουλτούρα αποτελώντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας.

Για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων της δράσης έχει προβλεφθεί η σύνταξη ενός  εγχειριδίου που περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στους άξονες της δράσης, το εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και στη δημιουργία, φροντίδα και συντήρηση ενός πρότυπου σχολικού λαχανόκηπου, το οποίο θα κοινοποιηθεί σε όλους όσους παρακολουθήσουν και συμμετέχουν στις δράσεις.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος:

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη της ΔΕΗ