Τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε σημεία του Δήμου Αμυνταίου

Ο Δήμος Αμυνταίου προχώρησε στην τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ) σε κρίσιμα σημεία της πόλης, προσφέροντας έγκαιρη και αποτελεσματική αντίδραση σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής.

Οι τοποθετημένοι ΑΕΔ βρίσκονται στα εξής σημεία:

  • Δημαρχείο Αμυνταίου
  • Αρχιερατική Επιτροπία Αμυνταίου Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης (συγκεκριμένα στον Ι.Ν Αγίου Τρύφωνα)
  • Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου
  • Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ)
  • Γήπεδο Ερμή Αμυνταίου

Οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές αποτελούν έναν κρίσιμο πόρο για την αντιμετώπιση καρδιακών προβλημάτων. Εφόσον ανιχνεύσουν επικίνδυνο καρδιακό ρυθμό, παρέχουν αυτόματα απινίδωση, βοηθώντας στην αποκατάσταση του καρδιακού ρυθμού. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση τους δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση, αφού μπορούν να χειριστούν από οποιονδήποτε πολίτη που έχει εκπαιδευτεί στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με χρήση ΑΕΔ.

Η απόφαση για την προμήθεια και εγκατάσταση των ΑΕΔ λαμβάνει υπόψη την ανάγκη για άμεση αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην προστασία της υγείας των πολιτών μας. Αξίζει να επισημανθεί, ότι ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής που βρίσκεται στο Δημαρχείο Αμυνταίου θα εξυπηρετεί τους αθλητικούς συλλόγους του δήμου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις προδιαγραφές για τις αθλητικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του απινιδωτή σύμφωνα με το Άρθρο 12 Παράγραφος 2 της ΚΥΑ.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου