Τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Πρεσπών

Η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Πρεσπών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Ειρηναίου.
Μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του Δημάρχου Γιώργου Στεργίου, των 13 δημοτικών συμβούλων και 16 προέδρων τοπικών Κοινοτήτων των Πρεσπών, ο νέος Δήμαρχος Πρεσπών  αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες του Δήμου για το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ιδιαίτερα τα προβλήματα της συγκοινωνίας, με τις ζημιές στο δρόμο Φλώρινα – Πρέσπα, ζητώντας τη συνδρομή όλων για την επίλυσή τους.
Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε πως θα τιμήσει την εντολή των πολιτών, καταβάλλοντας,  μαζί με τα στελέχη του Δήμου και τα μέλη της δημοτικής αρχής, την μέγιστη προσπάθεια για την πρόοδο του τόπου και την ευημερία των πολιτών.
Ο κ. Στεργίου απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον απερχόμενο Δήμαρχο Πρεσπών, κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη για το έργο του στο Δήμο, αλλά και για την συνεργασία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα εκ μέρους των μελών της νέας δημοτικής αρχής.
Στην τελετή παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Σεραφείμ Λιάπης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Σωτήρης Βόσδου, ενώ ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και η βουλευτής Καστοριάς, κ. Μαρία Αντωνίου, απέστειλαν ευχετήρια μήνυματα στη νέα δημοτική αρχή.
Στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πρεσπών, παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καστορίας, κ.κ. Καλλίνικου, ο Δήμαρχος Βοΐου, κ. Χρήστος Ζευκλής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας, κ. Ιωάννης Μιαούλης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Δείτε εδώ το βίντεο από την τελετή ορκωμοσίας: