Το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας για την 8η Μαρτίου ημέρα αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών

Η 8η Μαρτίου θεσμοθετήθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το 1977, για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Παράλληλα, η μέρα αυτή, κάθε χρόνο, υπογραμμίζει τις κατακτήσεις και τις εξελίξεις που έχουν καταγραφεί, επισημαίνοντας παράλληλα τις κοινωνικές αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιηθούν, καθώς υπάρχουν ακόμα τείχη που πρέπει να καταρριφθούν.

Ασχέτως όσων αγώνων έχουν ήδη γίνει στην κατεύθυνση της ισότητας των φύλων, είναι ακόμη πολλά αυτά που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να σταματήσουν οι διακρίσεις, οι αδικίες και οι κακοποιήσεις σε βάρος των γυναικών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας έχοντας συμπληρώσει μια πορεία δέκα (10) ετών σήμερα, συνεχίζει να είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής/έμφυλης βίας, καθώς και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κ.λπ.), παρέχοντας απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του δωρεάν και τηρώντας το απόρρητο της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο εορτασμού της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τα Στελέχη του Κέντρου συμμετέχουν με ομιλίες τους στις εξής δράσεις:

  • Σάββατο 9.3.2024, 18.00μμ – Αρμενοχώρι

Ομιλία με θέμα: «Οι πολλαπλοί ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας»Σοφία Μητσκοπούλου, Νομικός & Σταυρούλα Παπανικολάου, Ψυχολόγος

Διοργάνωση: Π. Μ. Σ. Αρμενοχωριτών

  • Πέμπτη 14.3.2024, 12.00μμ – Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Εισήγηση με τίτλο «Ο πολυδιάστατος ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία»Ματθαίος Καργάκης, Κοινωνιολόγος

Διοργάνωση: 2ο ΓΕΛ Φλώρινας – Σχολείο EPAS, εκδήλωση με θέμα: «Αφιέρωμα στη Γυναίκα»

Ενημερωτικά:

Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας*

Τυρνόβου 6, Φλώρινα Τ. 2385024081-83

Email: [email protected]

Blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/

FB: https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas

*Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας εντάσσεται στο Δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΓΓΙΑΔ). Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2021-2027.