Καθαρισμός & συντήρηση Υδραγωγείων

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ

ΣΥΝΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τοπικές κοινωνίες των χωριών μας ήταν ο περιβάλλων χώρος και τα οικήματα των υδραγωγείων και γεωτρήσεων των χωριών του Δήμου Φλώρινας. Η εγκατάλειψη ήταν εμφανής και δικαιολογημένα τα παράπονα των προέδρων αλλά και των κατοίκων.

Ακόμα αντιμετωπίστηκε και το πρόβλημα των κουνουπιών στον Σακουλέβα, με την κοπή των χόρτων, και την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών, όπως ο ιός τουΔυτικού του Νείλου.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος  και οι Αντιδήμαρχοι Άκης Καραγκιοζίδης και Μιχάλης Καρακόλης σε συνεργασία με  τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου προέβησαν στον προγραμματισμό κοπής των χόρτων και τον  καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Σακουλέβα, από το Αρμενοχώρι μέχρι τον οικισμό του Σίμου Ιωαννίδη.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν δημοτικές ενότητες Περάσματος, Μελίτης και Κ. Κλεινών, ξεκίνησαν τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκαν εντός  δύο μηνών.

Πάνω από 100 υδραγωγεία και γεωτρήσεις με τον περιβάλλοντα χώρο τους και τους οικίσκους, συντηρήθηκαν, καθαρίστηκαν βάφτηκαν  και ευπρεπίστηκαν, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων. Σήμερα η εικόνα είναι εξαιρετική και δεν θυμίζει τίποτα από το παρελθόν.

Κάτοικοι και πρόεδροι των κοινοτήτων εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίηση τους και ζητούν από τον Δήμο, οι εργασίες αυτές να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα.