Έκτακτη σύσκεψη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας για το ζήτημα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων

Έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας, έπειτα από την εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην περιοχή Σκοπός Καϊμακτσαλάν – Τσεκούρι, του Δήμου Φλώρινας.

Η σύσκεψη έγινε υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνου Ραπτόπουλου με εκπροσώπους των Δήμων της Π.Ε. Φλώρινας, των Τοπικών Κοινοτήτων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας και της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η σοβαρότητα και η κρισιμότητα της κατάστασης και τονίστηκε ότι πρέπει να τηρηθούν επακριβώς όλα τα μέτρα πρόληψης, για την αποφυγή διάδοσης του ιού. Επίσης, ζητήθηκε η συνδρομή όλων, καθώς πιθανή εξάπλωση του ιού θα έχει οικονομικές συνέπειες για την περιοχή, αλλά και για τη χώρα. Επισημαίνεται ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, έχουν ήδη τεθεί σε εγρήγορση οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και οι εμπλεκόμενοι φορείς (εκτροφείς, κυνηγητικοί σύλλογοι κτλ.), υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου Υπουργείου, τη δε εξέλιξη παρακολουθούν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.