Αλλάζει μορφή η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου – Ξεκινούν οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας μετά την υπογραφή σύμβασης του έργου

Μία ακόμα μεγάλη κεντρική εμπορική αρτηρία, η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα αλλάξει μορφή μετά την κατασκευή του έργου με τίτλο “Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου”, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου, μεταξύ του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Όπως προβλέπει, θα διαμορφωθεί διαπλάτυνση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων με φυσικά υλικά και τα φωτιστικά σώματα θα αντικατασταθούν με φωτιστικά νέας τεχνολογίας led.

Επιπλέον, θα κατασκευαστούν υπερυψωμένες διαβάσεις κατά μήκος της οδού, για την ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών και για την απόλυτη προσβασιμότητα από ευάλωτους χρήστες της οδού, αλλά και την ευαισθητοποίηση των οδηγών στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Η πόλη αλλάζει. Το κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε μοχλό επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας, αλλά και σε ένα σύγχρονο σημείο σύνδεσης και συνάντησης των κατοίκων και των επισκεπτών, με σεβασμό στο περιβάλλον αστικό τοπίο.