Αναφορά της Π. Πέρκα για το καθεστώς εργασίας των μετακλητών γης που απασχολούνται στην αγροτική παραγωγή των Πρεσπών

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη,  την επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών κ. Π. Πασχαλίδη, του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθν. Δρυμού Πρεσπών κ. Κ. Ναλπαντίδη, του Προέδρου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων κ. Μ. Ναλπαντίδη, του Προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Πρεσπών κ. Ε. Ρέππα, του Προέδρου του Δα.Σ.Ε. Αγίου Γερμανού κ. Π. Σαμψωνίδη και του Προέδρου Δα.Σ.Ε. Αγίας Παρασκευής Βροντερού κ. Χ. Μπουτάση,  με την οποία εφιστούν την προσοχή και άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργών ώστε να αντιμετωπιστεί εγκαίρως η έλευση και το καθεστώς εργασίας των μετακλητών εργατών γης που απασχολούνται για την αγροτική παραγωγή των Πρεσπών.

Η κ. Πέρκα τονίζει την αναγκαιότητα για άμεσες ενέργειες ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής και τοπικής οικονομίας της Πρέσπας.

 

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,

τον κ. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

τον κ. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη,

 

Θέμα: «Καθεστώς εργασίας των μετακλητών εργατών γης που απασχολούνται στην αγροτική παραγωγή των Πρεσπών»

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ Θεοπίστη Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη,  την υπ’ αριθμ. 610/19-02-2021 επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών κ. Π. Πασχαλίδη, του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθν. Δρυμού Πρεσπών Κ. Ναλπαντίδη, του Προέδρου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων κ. Μ. Ναλπαντίδη, του Προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Πρεσπών κ. Ε. Ρέππα, του Προέδρου του Δα.Σ.Ε. Αγίου Γερμανού κ. Π. Σαμψωνίδη και του Προέδρου Δα.Σ.Ε. Αγίας Παρασκευής Βροντερού κ. Χ. Μπουτάση,  με την οποία εφιστούν την προσοχή και άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργών ώστε να αντιμετωπιστεί εγκαίρως η έλευση και το καθεστώς εργασίας των μετακλητών εργατών γης που απασχολούνται για την αγροτική παραγωγή των Πρεσπών.

Με την παρούσα επιστολή, οι φορείς του Δήμου Πρεσπών ζητούν τις άμεσες ενέργειες με πάγιες ρυθμίσεις, ήτοι:

α. καθιέρωση της διαδικασίας μετάκλησης εργατών που απαιτεί την σύνταξη και έγκαιρη αποστολή εφαρμοστικών εγκυκλίων για την έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ στους μετακλητούς εργάτες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, πριν τον Μάϊο.

β.  εξασφάλιση της διαδικασίας μετάκλησης και εισόδου των εργατών γης με αρνητικό test PCR 72 ωρών, αρνητικό rapid test στο σημείο διέλευσης και 7ήμερη καραντίνα.

Οι παραπάνω προτεινόμενες ενέργειες κρίνονται ως επιβεβλημένες ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση της τοπικής οικονομίας της ακριτικής Πρέσπας.

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση της επιστολής των φορέων του Δήμου Πρεσπών.

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)