Βασίλης Γιαννάκης από την Μελίτη: “Την επόμενη πενταετία ο δήμος Φλώρινας θα είναι ο τόπος ζωής που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας”

“Την Κυριακή ψηφίζουμε και την Δευτέρα συνεχίζουμε μαζί με σταθερότητα, σιγουριά και αισιοδοξία. Εδώ, από την Μελίτη, ξεκινάμε την πορεία νίκης”.

Με την φράση αυτή ο Δήμαρχος Φλώρινας και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Γιαννάκης έστειλε από την Μελίτη το μήνυμα για την μεγάλη νίκη του συνδυασμού “Φλώρινα τόπος ζωής μας” στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Σε μια ανοιχτή εκδήλωση, γεμάτη ενθουσιασμό, στην κεντρική πλατεία της κοινότητας, ο κ. Γιαννάκης υπογράμμισε πως “την κλονισμένη εμπιστοσύνη, που διερράγη, στα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας των μικροπολιτικών και διχαστικών πρακτικών, που ευνοούσε τους αρεστούς και υπόσκαπτε τους άξιους, αυτή, την κλονισμένη εμπιστοσύνη θέλαμε να αποκαταστήσουμε μέσα από τον πολιτικό μας λόγο, αλλά κυρίως μέσα από το έργο μας. Ποτέ δεν είδαμε τους συνδημότες μας σαν ανθρώπους «δύο ταχυτήτων», διαχωρίζοντάς τους.

Ποτέ δεν είδαμε την πόλη ανώτερη των κοινοτήτων. Δρομολογήσαμε ή έχουμε δρομολογήσει έργα για κάθε κοινότητα του Δήμου μας, για τον απλό λόγο ότι όλα τα χωριά μας, όλες οι γειτονίες μας και όλοι οι συνδημότες μας είναι ισότιμοι στον σχεδιασμό μας.

Σήμερα, εδώ, από την Μελίτη, μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες του Δήμου μας που για χρόνια παρέμενε ουραγός των εξελίξεων, ξεκινάμε την πορεία μας για τη νέα θητεία.

Για τη νέα πενταετία που το όραμά μας και οι προσπάθειές μας θα έχουν πλέον απτά και ολοφάνερα αποτελέσματα και κανένας δεν μπορεί να ανακόψει την τροχιά υλοποίησής τους”.

Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της τηλεθέρμανσης με τον κ. Γιαννάκη να τονίζει: “Δυστυχώς εδώ, στον τόπο σας, συχνά ακούγατε υποσχέσεις, ταξίματα και ψεύτικες διαβεβαιώσεις για βελτίωση των συνθηκών ζωής σας που τελικά παρέμεναν απλά κούφια λόγια.

Ακόμα χειρότερα, τα ακούτε και τώρα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το έργο της τηλεθέρμανσης.

Την τηλεθέρμανση όλοι την θέλαμε, όταν ήταν όμως στην ώρα της. Δυστυχώς ενώ έπρεπε εδώ και χρόνια να την απολαμβάνουμε μέχρι το 2019 δεν είχε γίνει τίποτα.

Οι ευθύνες αυτής της αδράνειας και της αδιαφορίας έχουν ονοματεπώνυμο.

Το ονοματεπώνυμο αυτών που έθαψαν το έργο και τώρα λένε πως θα το αναστήσουν.

Η αλήθεια είναι μία είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει: η παύση του ΑΗΣ Μελίτης σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στερούσε από το έργο την απαιτούμενη θερμική ενέργεια, με αποτέλεσμα την απένταξη του έργου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος .

Και σας το λέω αυτό με κάθε ειλικρίνεια, καθώς εμείς ήμασταν αυτοί που εντάξαμε το 2020 την πράξη για την τηλεθέρμανση Μελίτης.

Αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της θέρμανσης για τα νοικοκυριά μας, δεν ολιγωρήσαμε, κινηθήκαμε γρήγορα και καταφέραμε να φέρουμε το δίκτυο Φ.Α. στην πόλη της Φλώρινας, με αγωγούς διπλάσιους από τον αρχικό σχεδιασμό της τηλεθέρμανσης και παράλληλα να εξασφαλίσουμε επιδότηση εγκατάστασης 100%.

Ο μόνος Δήμος που πέτυχε κάτι τέτοιο.

Πλέον έχουμε εξασφαλίσει την επέκταση δικτύων και στα χωριά μας.

Το 2024 το Φ.Α. πιλοτικά θα έρθει και στην Μελίτη. Ένα έργο ισότιμο με όλο το μεγάλο έργο που εξασφαλίσαμε για την πόλη με τα ίδια πλεονεκτήματα.

Εσείς μια τοπική κοινωνία, που βρέθηκε στην δίνη της απολιγνιτοποίησης, μπορεί πλέον με σιγουριά να βλέπει το μέλλον της δίκαιης μετάβασης να γίνεται πραγματικότητα”.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στη Μελίτη και συγκεκριμένα είπε: Στηρίξαμε έμπρακτα το χωριό και τους ανθρώπους του. Προχωρήσαμε σε ασφαλτοστρώσεις εξασφαλίζοντας ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, που για τόσα χρόνια είχε μείνει παραμελημένο. Ανακατασκευάσαμε σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου τον δρόμο Μελίτης – Κέλλης, για τον οποίο αναμένουμε την έγκριση αναβάθμισής του από δασικό σε αγροτικό, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να προχωρήσουμε και σε ασφαλτόστρωση.

Παράλληλα, σε στάδιο δημοπράτησης βρίσκεται και το μεγάλο έργο της αγροτικής οδοποιίας που θα αναβαθμίσει αισθητά τις υποδομές του πρωτογενούς τομέα και θα δώσει μεγαλύτερη άνεση και περισσότερες ευκαιρίες στους αγρότες μας.

Στα άμεσα σχέδια μας είναι και η αναβάθμιση του δρόμου Μελίτης – Μεσοχωρίου, σε συνέχεια των δρόμων του αναδασμού.

Ακόμη, προχωρήσαμε σε ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου, και επισκευάσαμε τον παιδικό σταθμό και την κοινότητα.

Οι μικροί συνδημότες μας έχουν έναν ακόμα λόγο χαράς, καθώς κατασκευάσαμε μια ασφαλή και σύγχρονη παιδική χαρά, κάτι που για χρόνια έλειπε από την μεγαλύτερη κοινότητα του Δήμου μας.

Όπως καταλαβαίνετε από την πρώτη στιγμή δώσαμε μεγάλη σημασία στις ελλείψεις και στα προβλήματα κάθε τοπικής κοινότητας και καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες, ώστε να τα λύσουμε.

Για εμάς τα χωριά μας δεν είναι εκεί που τελειώνει ο Δήμος μας, αλλά εκεί που αρχίζει.

Για το λόγο αυτό στηρίξαμε και τους συλλόγους του χωριού ώστε μέσα από τις δράσεις τους να συνεχίσουν να δίνουν πνοή και να προσελκύουν τα νέα παιδιά.

Ενισχύσαμε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, ενώ συμπεριλάβαμε το χωριό σας και στις χειμερινές και καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Βέβαια, για εμάς ως Δημοτική Αρχή η ποιότητα ζωής βελτιώνεται κατά κύριο λόγο μέσα από τις μικρές καθημερινές παρεμβάσεις μας. Έτσι, δεν αμελήσαμε τις κοπές χόρτων εντός του οικισμού ή στα νεκροταφεία, την καθαριότητα, το φωτισμό, ενώ μηχανήματα του Δήμου ήταν πάντοτε διαθέσιμα άμεσα όποτε ζητήθηκαν.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε την ανάπλαση της πλατείας και άλλων κοινόχρηστων χώρων του χωριού, καθώς και την διευθέτηση του θέματος του γηπέδου που βρίσκεται σε στάδιο νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων του”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Φλώρινας και εκ νέου υποψήφιος τόνισε: “Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε τον δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης, κοιτώντας ευθεία στο μέλλον ή πηγαίνοντας πίσω στην αδράνεια και την απραξία.

Το έργο μας είναι εδώ, ορατό και μετρήσιμο. Δεν αποδομείται, δεν εξαφανίζεται όσο και αν το θέλουν. Οι κρίσεις, τις οποίες ποτέ δεν επικαλέστηκα ως δικαιολογία, μας δοκίμασαν. Όμως με πείσμα, δουλειά, διαφάνεια και πίστη σε αυτό που κάνουμε καταφέραμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πετύχαμε πολλά, έχοντας, όμως, επίγνωση πως ποτέ δε φτάνουν.

Τη νέα θητεία συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση, γνώση και εμπειρία να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας ολοκληρώνοντας αυτόν τον παραγωγικό κύκλο που ξεκινήσαμε το 2019. Την επόμενη 5ετία σας διαβεβαιώ πως η όψη του Δήμου μας θα έχει αλλάξει. Θα είναι ο τόπος ζωής που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν ξαναγυρίζουμε πίσω και σήμερα η παρουσία σας εδώ το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο.

Την Κυριακή ψηφίζουμε και την Δευτέρα συνεχίζουμε μαζί με σταθερότητα, σιγουριά και αισιοδοξία. Εδώ από την Μελίτη ξεκινάμε την πορεία ΝΙΚΗΣ.

Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο, με άτομα που αξίζουν την ψήφο σας και που δεν θα σας κάνουν στιγμή να μετανιώσετε. Κάθε ψήφος είναι για εμάς συμβόλαιο τιμής και δέσμευσης. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε αξίες και όχι αξιώματα, ιδέες και όχι ιδεολογίες.

Είμαστε εδώ από εσάς για εσάς.

Προχωράμε ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο μπροστά”.

Νωρίτερα, ο κ. Γιαννάκης μαζί με τα μέλη του συνδυασμού “Φλώρινα τόπος ζωής μας” επισκέφτηκαν τις κοινότητες Σ.Σ. Βεύης και Νεοχωρακίου και συνομίλησαν με τους κατοίκους.