Βασίλης Γιαννάκης: “Τι έχει γίνει τελικά με το κολυμβητήριο;”

Το κολυμβητήριο είναι ένα πολυσυζητημένο έργο για την Φλώρινα και όχι άδικα αφού είναι μία ιστορία που έχει τραβήξει πάρα πολλά χρόνια. Το κτήριο ήταν έτοιμο και έμενε σε αχρησία λόγω του γνωστού ιδιοκτησιακού προβλήματος. Ό,τι ενέργειες είχαν γίνει, σταμάτησαν οριστικά το 2016.

Στις 27/11/19, μόλις αναλάβαμε δηλαδή, στείλαμε αίτημα προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για παραχώρηση της έκτασης 1831δ που ανήκε σε αυτό και αντίστοιχα αίτημα και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση της έκτασης 1831λε.

Στις 16/01/2020 ήρθε η πρώτη απάντηση από το Υπουργείο Αθλητισμού για την παραχώρηση του οικοπέδου 1831δ και στις 20/07/2020 λάβαμε και την απάντηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω της Περιφέρειας, για 4799,25 τμ από την συνολική έκταση του 1831λε.

Παράλληλα, για να μπορούμε να κινηθούμε γρήγορα, προχωρήσαμε και στην σύνταξη μελέτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου για την αποκατάσταση των φθορών και την μείωση των εξόδων λειτουργίας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα ξεκίνησε και η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση του έργου. Τελικά, το χρηματοδοτικό εργαλείο ήταν το Πράσινο Ταμείο και στις 28/11/2022 έγινε η δημοσίευση ονομαστικής πρόσκλησης υποβολής αιτήματος για την ενεργοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού κολυμβητηρίου Φλώρινας».

Στις 03/02/2023, το διοικητικό συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου αποφάσισε την ενεργοποίηση της δράσης και ενέκρινε την διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Στις 29/08/2023, προκηρύχθηκε η διαδικασία επιλογής αναδόχου και στις 26/09/23 έγινε το άνοιγμα των προσφορών. Τις επόμενες μέρες ανακοινώνεται ο ανάδοχος.

Πολλές ημερομηνίες, πολλές λεπτομέρειες ίσως, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να παραμερίσουμε την λάσπη και να εστιάσουμε σε αυτό που έχει σημασία. Η λειτουργία του κολυμβητήριου είναι πλέον θέμα μηνών!