ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΕΠΑΣ: Θα καταργήσουμε άμεσα το πάρτι των αναθέσεων και θα φέρουμε την δικαιοσύνη και διαφάνεια στο Δήμο Πρεσπών

Αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 στο Λαιμό η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πρεσπών Βασίλη Τσέπα και ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι για τον Δήμο Πρεσπών.

Ο κ. Τσέπας ανέφερε ότι θα καταργήσει άμεσα το «προνομιακό καθεστώς αναθέσεων σε συγγενείς και φίλους. Αυτό το πάρτι των αναθέσεων θα το καταργήσουμε άμεσα. Για εμάς, για τον συνδυασμό μας η κοινωνική δικαιοσύνη και η διαφάνεια είναι οδηγός μας».

Για το νέο μοντέλο ανάπτυξης του Δήμου και της περιοχής τόνισε πως «Θα κάνουμε έναν Δήμο πρωτοπόρο στη λειτουργία του, πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη και πάντα δίπλα στον πολίτη, κάνοντας πιο ανθρώπινη την καθημερινότητα του, δίνοντας του καλύτερη ποιότητα ζωής. Γιατί στοχεύουμε σε έναν Δήμο ελκυστικό για τους επισκέπτες και τον καλύτερο τόπο να ζει κανείς».

Παρουσίασε την φιλοσοφία άσκησης της Δημοτικής εξουσίας τους βασικούς άξονες του προγράμματος και υποσχέθηκε πως σε λίγες μέρες θα τους δοθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού.

Η συγκέντρωση του συνδυασμού «με Λογισμό και Όραμα» του κ. Τσέπα ήταν πρωτόγνωρη σε αριθμό για τα δεδομένα της Πρέσπας και πολλές φορές διακόπηκε η ομιλία του από τα συχνά και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Τσέπας είπε:

Η ΟΜΙΛΙΑ

Πρεσπιώτισσες και Πρεσπιώτες,

Φίλες και φίλοι του συνδυασμού μας με «Λογισμό και Όραμα»

Σας ευχαριστώ για την αποψινή σας παρουσία που στέλνει το μήνυμα της νίκης στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου σε κάθε πολίτη του Δήμου μας.

Έναν Δήμο που οκτώ χρόνια οι πολίτες του ζουν σε καθεστώς απραξίας, χωρίς να έχει βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας, χωρίς να έχουν λυθεί τα βασικά μας προβλήματα. Οι υποσχέσεις παρέμειναν υποσχέσεις και ενώ μπορούσαμε να είμαστε ο πρώτος Δήμος στη χώρα μας είμαστε σήμερα από τους τελευταίους. Η εγκατάλειψη της Πρέσπας στη μοίρα της μιζέριας και της φτώχειας είναι φανερή σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου μας. Άλλωστε το χάλι μας το παραδέχτηκε και ο απερχόμενος Δήμαρχος Πρεσπών λέγοντας μας ότι δεν φταίει αυτός γιατί δεν γίνανε έργα αλλά η περιφέρεια και τα υπουργεία. Δεν είναι δυνατόν μια περιοχή όπως ο Δήμος μας με παγκόσμια αναγνώριση να ζει ο κόσμος της σε πρωτόγονες καταστάσεις.

Η αλήθεια φίλες και φίλοι είναι πως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν διεκδίκησε όπως έπρεπε, δεν ήξερε ή δεν μπορούσε να απαιτήσει και από την περιφέρεια και από την κυβέρνηση να μας κάνουν αυτά που μας οφείλουν, αυτά που χρειαζόμαστε, αυτά που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της Πρέσπας. Ένα και μοναδικό μεγάλο έργο εκτελείται στην Πρέσπα το αρδευτικό αλλά και αυτό φέρνει την σφραγίδα Τσέπα.

Βέβαια εκεί που είχαν ιδιαίτερες επιδόσεις ήταν οι διαχωρισμοί μεταξύ των πολιτών και οι αναθέσεις. Αναπτύξανε ένα προνομιακό καθεστώς αναθέσεων σε συγγενείς και φίλους. Αυτό το πάρτι των αναθέσεων θα το καταργήσουμε άμεσα. Για εμάς, για τον συνδυασμό μας η κοινωνική δικαιοσύνη και η διαφάνεια είναι οδηγός μας.

Σήμερα η Πρέσπα φίλες και φίλοι είναι αποκομμένη τόσο από την Φλώρινα όσο και από την Καστοριά με ένα κακό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Μας απομονώσανε και αυτό είναι εις βάρος της ανάπτυξης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας αλλά θέτοντας σε κίνδυνο και την ίδια την ζωή των πολιτών. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες ένταξης, χρηματοδότησης και εκτέλεσης των μεγάλων έργων των οδικών δικτύων Πρέσπα-Βίγλα-Φλώρινα, Πρέσπα-Καστοριά και της σήραγγας στη θέση «περβάλι». Είναι αδιανόητο σήμερα η Πρέσπα να μην έχει τακτικά δρομολόγια μαζικών μέσων μεταφοράς τόσο προς την Φλώρινα όσο και προς την Καστοριά και να είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να μετακινούνται με δικά τους μέσα.

Πρεσπιώτισες και Πρεσπιώτες,

Είναι γνωστή η αγωνία όλων μας για την διασφάλιση υγεία μας. Στην Πρέσπα όπως την κατάντησαν απαγορεύεται να αρρωστήσεις μετά το μεσημέρι γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο να σε μεταφέρει στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να περιμένεις δυο ώρες για να σε μεταφέρει το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Αποτελεί πρωταρχική μας δέσμευση η ενίσχυση του πολυιατρείου μας με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και η άμεση λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ καλύπτοντας όλη την Πρέσπα σε 24ωρη βάση και όχι μόνον τα πρωινά. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

-Η Πρέσπα δεν αντέχει άλλο το σημερινό πρωτοφανές πελατειακό σύστημα, όπου κυριαρχούν οι προσωπικές εξυπηρετήσεις.

Έχουμε θητεύσει 4 δεκαετίες στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης τα έχουμε μελετήσει και έχουμε έτοιμες τις λύσεις γι αυτά. Στο δικό μας συνδυασμό βρίσκονται οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας που θα κάνουν πρωταγωνιστή της ανάπτυξης τον δήμο μας.

Οι Άνθρωποι της Πρέσπας μπορούν να ζήσουν τόσο από την παραγωγή του πρωτογενή τομέα όσο και από τον τουρισμό. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με το υπάρχον καθεστώς. Η πρέσπα μπορεί και πρέπει να έχει την δική της ταυτότητα με τα δικά της χαρακτηριστικά που θα ξεχωρίζουν έναντι των άλλων τόσο σε ποιότητα όσο και σε εμφάνιση. Και αυτό θα γίνει με την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων για την πρωτογενή παραγωγή αλλά και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών.

Σήμερα η ανάγκη για εξειδίκευση, ενημέρωση και απασχόληση είναι περισσότερο από αναγκαία.

Ο Δήμος Πρεσπών μπορεί να γίνει κόμβος μεταφοράς αγαθών και υπηρεσιών, τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής αλλά να είναι και σημείο πολιτιστικής και κοινωνικής σύνδεσης με τα Βαλκάνια.

Γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες πλέον ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη της περιοχής μας περνά μέσα από τις ήπιες μορφές αξιοποίησης του πολιτιστικού και φυσικού μας πλούτου.

-Θα δημιουργήσουμε μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στη γνώση, που θα διαφυλάσσει το περιβάλλον, η καταστροφή του οποίου τόσα δεινά επιφέρει στην ανθρωπότητα, άλλωστε ζούμε κι εμείς εδώ τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής,

-Που θα εγγυάται την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη.

-Που θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό, την πολιτιστική δημιουργία, την έρευνα και την καινοτομία.

Και αυτή η μορφή ανάπτυξης, πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός στρατηγικού σχεδιασμού εφαρμογής ολοκληρωμένων παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών, θα δώσουν δουλειά και θα εγγυηθούν το μέλλον του τόπου μας.

Η βάση και το κεντρικό αναπτυξιακό μας μοντέλο στηρίζεται στις οικογενειακές επιχειρηματικές δραστηριότητες τις φιλικές προς το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της περιοχής και αρμονικά δεμένες μ’ αυτά.

Για μας η πρέσπα είναι μια μεγάλη δεξαμενή ικανή να εξασφαλίσει οικονομική αυτοδυναμία, αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων της, και να συμβάλει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη, κρατώντας τα παιδιά της στον τόπο τους και γιατί όχι την επιστροφή όσων έφυγαν για καλύτερη ζωή..

Αυτή η πολιτική με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με στόχο ένα καλύτερο αύριο θα κατευθύνει το σχεδιασμό και τις κινήσεις μας ως Δημοτική Αρχή.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων με τα ιδιαίτερα τους χαρακτηριστικά, η αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, των αρχαιολογικών και Βυζαντινών χώρων, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι το περιεχόμενο της δικής μας πολιτικής ανάπτυξης για την περιοχή. Και μαζί με τα βασικά έργα του οδικού δικτύου είναι οι προϋποθέσεις για τουρισμό τεσσάρων εποχών που επιδιώκουμε για την Πρέσπα μας.

Ναι φίλες και φίλοι, με εμάς στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου η Πρέσπα θα αλλάξει όψη και λειτουργία, θα μπούμε στην ομάδα των πρωτοπόρων Δήμων που οι άνθρωποι του θα λειτουργούν σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, που θα χρησιμοποιεί καθημερινά την σύγχρονη τεχνολογία. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά και να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Πρέσπα.

Ναι φίλοι και φίλες, θα κάνουμε έναν Δήμο πρωτοπόρο στη λειτουργία του, πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη και πάντα δίπλα στον πολίτη, κάνοντας πιο ανθρώπινη την καθημερινότητα του, δίνοντας του καλύτερη ποιότητα ζωής. Γιατί στοχεύουμε σε έναν Δήμο ελκυστικό για τους επισκέπτες και τον καλύτερο τόπο να ζει κανείς.

Ο δικός μας συνδυασμός είναι πολυσυλλεκτικός και πολυφωνικός στον οποίο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Δεν υπάρχουν εμείς και εσείς. Οι δικοί μας και οι άλλοι. Ο Δήμος αγκαλιάζει όλους τους πολίτες και τους συμπεριφέρεται με κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και διαφάνεια. Και αυτό θα είναι η καθημερινότητα μας. Θα αποτελέσει κακή ανάμνηση το σημερινό πελατειακό και διχαστικό καθεστώς.

Σε λίγες μέρες θα δημοσιεύσουμε το αναλυτικό μας πρόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό μας στη διοίκηση του Δήμου.

-Σήμερα έχω την χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσω τους άμεσους συνεργάτες μου που είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, με τους οποίους θα αγωνιστούμε ενωμένοι για τη νίκη στις 8 Οκτωβρίου, για να δημιουργήσουμε τον σύγχρονο Δήμο του μέλλοντος που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και της περιοχής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΨΙΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ»

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΓΙΑΓΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΙΑΜΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΟΥΡΤΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΜΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΜΠΑΖΙΝΑ ΠΑΡΘΕΝΑ

ΜΠΑΚΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΠΟΥΤΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΝΙΤΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΝΤΙΣΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΠΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΡΔΑΝΑ

ΡΟΤΣΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΣΚΕΦΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

ΤΕΛΛΙΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΕΡΚΑΛΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΤΡΑΪΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΑΜ

ΤΡΑΣΙΑ ΕΛΕΝΗ

ΤΡΑΣΙΑ ΕΛΛΗ

ΤΡΑΣΙΑΣ ΖΗΚΟΣ

ΤΣΕΛΕΓΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΦΩΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ

ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

ΓΚΩΓΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΣΤΑΝΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΤΟΧΩΡΙΟΥ

ΦΑΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟΥ

ΝΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΡΕΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΥΩΝ

ΝΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ

ΝΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΩΤΤΑ

ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΡΑΤΣΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΜΟΥ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΩΝΑ

ΚΑΤΣΑΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ

ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ

ΚΟΚΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΓΙΑΜΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΨΑΡΑΔΩΝ

ΖΙΩΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ